Prijava voditelju ronjenja zbog smrti ronioca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija ce kazneno prijaviti 47-godišnjeg Sinišu Nadija iz Rovinja, vlasnika tvrtke NADI Scuba d.o.o., za kazneno djelo prouzrocenja smrti iz nehaja zbog utapanja 24-godišnjeg talijanskog ronioca Mattea Rovellija iz Monze koncem kolovoza ove godine. Za to djelo Kazneni zakon predvida zatvorsku kaznu u trajanju od najmanje šest mjeseci do najviše tri godine.

Nacelnik operativno komunikacijskog centra PU istarske Marko Petkovic je na konferenciji za novinare, ne navodeci ime i prezime osumnjicenog, kazao da su djelatnici Sektora kriminalisticke policije PU istarske i rovinjske postaje kriminalistickom obradom utvrdili da je Nadi 26. kolovoza ove godine organizirao ronjenje za 15 stranih državljana na zašticenom podrucju olupine potonulog broda Baron Gautsch, a Nadija se tereti da, kao voditelj ronjenja, nije bio cijelo vrijeme sa grupom te je time ucinio propust kao osoba odgovorna za provedbu organiziranog ronjenja.

"Njegova je obveza bila da bude uz grupu od zarona do izrona i odlaska sa zašticenog podrucja. Kaznena prijava ce, u dogovoru s Opcinskim državnim odvjetništvom u Puli, biti proslijedena protiv Nadija redovnim putem i to protiv njega osobno, ali i protiv njegove tvrtke, odnosno njega kao odgovorne osobe u pravnoj osobi", objavio je Petkovic.

Mladi je Talijan ronio s bocama na lokaciji gdje je prije 95 godina potonuo putnicki brod Baron Gautsch, nekoliko nautickih milja od Rovinja. U jednom je trenutku jedan od ronilaca predložio grupi da se zbog loše vidljivosti vrate na površinu. Uvidjevši da Rovelli nije izronio, clanovi kluba organizirali su dvije akcije traganja, a u traganje su se ukljucili i djelatnici pulske Lucke kapetanije i PU istarske. Mrtvo tijelo mladica pronadeno je istog dana na dnu mora, 50-ak metara od olupine.


Podijeli: Facebook Twiter