Prijava protiv sudionika Štimceve skupštine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na sjednici u cetvrtak jednoglasno su odlucili o podizanju disciplinske prijave protiv svih sudionika nedjeljne izvanredne skupštine.

"Ne mogu komentirati prijavu jer to ne bi bilo korektno, ali ona se temelji na višekratnim napadima u tisku i drugim medijima koji se protive pravilima HNS-a", kazao je Zorislav Srebric, glavni tajnik HNS-a.

Glasnogovornik Saveza Davor Gavran opovrgnuo je napise u medijima da je Željko Šcrbacic, koji je pravomocno osuden na dvije godine zbog malverzacija u bjelovarskoj tvrtki Cesma bio clan Izbornog povjerenstva na Skupštini HNS-a održanoj 17. prosinca.

"Najoštrije demantiramo neistinite navode koji su se pojavili u dijelu hrvatskih medija, a koji na vrlo grub, perfidan i tendenciozan nacin diskreditiraju instituciju HNS-a. Gospodin Šcrbacic nije, niti je bio, clan Izborne komisije niti Izborne žalbene komisije, pa tako niti na koji nacin nije sudjelovao u radu izborne sjednice Skupštine HNS-a od 17. prosinca 2010.

Istina, gospodin Šcrbacic je imenovan u Komisiju za žalbe na sjednici IO-a od 16. veljace ove godine, a današnjom je jednoglasnom odlukom IO-a razriješen te dužnosti. Na njegovo mjesto izabran je Branislav Ljubic iz istog županijskog saveza", rekao je Gavran.

Ostavku na clanstvo u IO-u podnio je Paško Vidak, a po rijecima Srebrica njegov nasljednik ce biti izabran na sljedecoj skupštini. Glavni tajnik HNS-a osvrnuo se i na sukobe interesa s kojima se u posljednje vrijeme cesto manipulira u medijima.

"Treba pažljivo procitati clanke 13., 27. i 47. Zakona o sportu. Iz njih je vidljivo da osobe o kojima se prica nisu u nikakvom sukobu interesa. Istina, moram napomenuti da su i neke odredbe tog zakona u koliziji s Ustavom RH", kazao je Srebric ne ulazeci u dublje analize.

Srebric je kazao da HNS nema puno veze s dolaskom predsjednika UEFA-e Michela Platinija u Zagreb jer je "Platini sa suradnicima zatražilo susret s našom premijerkom Jadrankom Kosor koji ce se dogoditi u vecernjim satima".


Podijeli: Facebook Twiter