Prijava na natječaj obimna i zahtjevna

Dio potencijalnih prijavitelja nije se susretao sa ovakvim načinom prijavljivanja projekata po javnom natječaju (Dejan ŠTIFANIĆ)
Dio potencijalnih prijavitelja nije se susretao sa ovakvim načinom prijavljivanja projekata po javnom natječaju (Dejan ŠTIFANIĆ)

Krajem prošlog tjedna, u petak 22. siječnja, Upravni odjel za kulturu Istarske županije objavio je javni natječaj za financiranje projekata/programa udruga i drugih neprofitnih organizacija u sastavu programa Javnih potreba u kulturi Istarske županije za 2016. godinu na koji se mogu prijaviti udruge i druge organizacije civilnoga društva (zaklade, privatne ustanove, umjetničke organizacije, vjerske zajednice i ostale neprofitne organizacije).

Podnošenje prijava

Natječaj je otvoren do 22. veljače ove godine, a udruge i ostale neprofitne organizacije ostvaruju pravo na financiranje iz sredstava Istarske županije temeljem prijave na navedeni natječaj te odabira predloženog projekta/programa, a nakon odluke Skupštine Istarske županije i njezine Odluke o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije.

Prvi dio programa javnih potreba u kulturi, na koji su projekte/programe mogle prijaviti ustanove (osim privatnih), trgovačka društva, jedinice lokalne samouprave i fizičke osobe, donesen je na Skupštini Istarske županije 17. prosinca 2015. godine istovremeno s proračunom Istarske županije, a sukladno Zakonu o financiranju javnih potreba u kulturi.

Drugi dio programa javnih potreba u kulturi Istarske županije bit će donesen nakon administrativnog i kvalitativnog vrednovanja predloženih projekata/programa te prijedloga župana kojom će Odluka o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u kulturi biti upućena na usvajanje skupštini Istarske županije.

Donošenjem Odluke o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u kulturi bit će objedinjeni svi programi i projekti u Programu javnih potreba u kulturi Istarske županije za 2016.

Poštivanje rokova

- Ovakvim načinom provedbe natječaja u potpunosti ćemo primijeniti odredbe uredbe koje reguliraju postupak, kriterije, mjerila i način financiranja udruga iz javnih izvora. Ističemo da je prijava na natječaj obimna i zahtjevna te da se dio potencijalnih prijavitelja nije susretao sa ovakvim načinom prijavljivanja projekata/programa po javnom natječaju. Zato sve zainteresirane molimo da prijave podnesu čim prije da ne bi došlo, radi brojnosti predmeta i nepravovremenog prijavljivanja, do zastoja u radu i donošenju odluka, veli pročelnik Vladimir Torbica. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter