Prijava korupcije 6,88 kuna po minuti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Znate za slucaj korupcije i s njime želite upoznati udrugu Zviždac. Nema problema, ali to cete onda i platiti. Jedini telefonski kontakt s aktivistima Zviždaca koji je moguce pronaci u internetskim pretraživacima pocinje, naime, komercijalnim predbrojem 060. Tako vec u prvoj sekundi poziva cujete glas operatera koji vas upozorava da minuta razgovora košta 6,88 kuna.

Celnica Zviždaca Vesna Balenovic nam je rekla da je ova telefonska linija otvorena prije mjesec i pol dana i da je njen jedini cilj bio ostvariti samofinanciranje udruge. "Naša udruga je u godinu i pol dana postojanja dobila samo 100 tisuca kuna od Vlade, dok nam Grad Zagreb i drugi donatori nisu dali niti kune. Sve radimo u mom podstanarskom stanu i ovo je bio pokušaj da dodemo do makar minimalnih sredstava za rad", kaže Balenovic te dodaje da ce ukinuti ovu liniju zato što se udruzi nimalo ne isplati.

"Ispada da deremo ljude koji nas zovu, a od svega nemamo ništa. U mjesec i pol dana smo odradili više od 800 minuta razgovora, a T-Com nam je za to platio svega 2.500 kuna. Znaci da veci dio novca uzimaju sebi", zakljucuje Balenovic.


Podijeli: Facebook Twiter