Prijateljstvo me dovelo u Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nenad Bach, rijecki glazbenik koji vec godinama živi i radi u New Yorku, gostovao je u emisiji koju je vodio Bruno Krajcar na Radiju Puli. Ovog muzicara koji je suradivao s nekima od najpoznatijih glazbenika i glumaca današnjice poput Luciana Pavarottija i Johna Malkovicha pitali smo otkud on u Puli.

"Radio Pula je razlog. S Krajcarom sam radio na albumu s pjesmama Mate Balote nazvanom 'Dragi kamen', za koji je Krajcar dobio Porina, a uvijek rado dodem u Pulu kad me pozovu", rekao nam je.

Jedan od povoda njegovog gostovanja na Radiju Puli je i reizdanje prvog albuma grupe Vrijeme i zemlja u kojoj je svirao prije tri desetljeca. Njihov istoimeni album objavljen 1979. godine je ujedno bio i prva LP ploca objavljena u Rijeci.

Bach je vrlo aktivan u SAD-u, gdje je osnovao novi bend, zasad bez imena, s kojim se krajem godine sprema objaviti CD.

"Prvi put nakon puno vremena imam svoj bend. Obicno sam svirao s jako dobrim glazbenicima kao što je Pavarotti, decki iz grupe U2, decki iz The Banda, Bob Dylan te sa stalnim suradnicima. Sad konacno imam svoj bend koji cine Richard Lindsay, Mike O'Keefe, Mick Hanson, Jodi Sanctis. S njima stvaram novi album i to na isti nacin na koji su Beatlesi radili - u jednoj prostoriji, bez paravana, bez metronoma u ušima, onako kako se glazba treba svirati, zajedno, nesputano, cemu se jako veselim", kaže.


Podijeli: Facebook Twiter