Prijateljska utakmica: Rovinj - Istra 1961 II 1:1

Luka Hadžić bio je strijelac za Istru 1961 (M. MIJOŠEK)
Luka Hadžić bio je strijelac za Istru 1961 (M. MIJOŠEK)

Nakon dvije pobjede u pripremnim utakmicama nogometaši pulskog prvoligaša danas su pod svjetlima reflektora na Valbruni remizirali s domaćim trećeligašem u susretu igranom dva puta po 35 minuta. Trener Puljana Igor Pamić ovom je prilikom na teren poslao drugu postavu, u kojoj su mjesta našla i dvojica igrača na probi, Ilić i Buljubašić, kao i Načinović i Baša, koji su jesenas branili boje "kanarinaca".

Zanimljivo je da je premijerne ovogodišnje minute odigrao Slavko Blagojević, čime još jedino Prskalo, Pamić, Križman, Čagalj i Sušić još nisu odigrali ni minute u ovim pripremama.

Gosti su nametnuli jak ritam od starta susreta nastojeći čim prije ugroziti gol Starčića, ali su se domaći igrači uspješno branili. Rovinjci su rijetko napadali, ali su preko A. Barlecaja i Debeljuha zaprijetili Ćoriću u 8. i 13. minuti, no pulski je vratar pročitao njihovu namjeru i pravovremeno reagirao. Konačno, u 29. minuti u brzoj kontri Luka Hadžić se oslobodio svojih čuvara i s boka uspio loptu poslati u mrežu za vodstvo Puljana.

U nastavku susreta domaćin je imao više od igre, iako su prvi zaprijetili Puljani preko Jerkovića iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora. Nakon što su treneri Krizmanić i Pamić napravili dosta zamjena, domaćin uspijeva doći do poravnanja u 59. minuti, kad je zbunjenu obranu Istre kaznio Krijan poslavši loptu u mrežu za konačnih 1:1.

Poslije ovakve predstave vidljivo je da bi nekoliko igrača u redovima Puljana teško izborilo mjesto i u najboljoj postavi Rovinja, dok su igrači trenera Krizmanića nakon samo tri dana priprema odigrali vrlo zanimljivu utakmicu.

Nakon susreta svoje je dojmove igrajući za "zeleno-žute" protiv dojučerašnjih suigrača iznio Antonio Načinović.

- Nalazimo se u punom jeku priprema pa smo u ovoj prijateljskoj utakmici s Rovinjom nastojali odigrati što bolje. Bilo je dosta teško jer smo prvi put istrčali u ovom sastavu pa smo teško kontrolirali igru ovdje na umjetnoj travi Valbrune. Pripreme u Istri više su nego uspješne za mene, jer se želim nametnuti treneru, a to se može samo zalaganjem i velikom upornošću. Moji dosadašnji suigrači iz Rovinja pokazali su ovom prilikom više žara i na kraju zasluženo došli do izjednačenja u dosta zanimljivoj utakmici, rekao je Načinović.

Igralište Valbruna II. Gledatelja 60. Sudac: Sandro Venier. Pomoćnici: Radetić i Živolić (svi Rovinj). Strijelci: 0:1 L. Hadžić (29'), 1:1 Krijan (59').

ROVINJ: Starčić, Škiljan, Pavić, Luchesi, Romić, Puh, Buljević, Matić, T. Barlecaj, A. Barlecaj, Debeljuh (još su igrali: Budicin, Marangon, Krijan, Perković, Gjorginovski).

ISTRA 1961 II: Ćorić, K. Hadžić, Načinović, Buljubašić, Ilić, Krajačić, Jerković, L. Hadžić, Baša, Prelčec,  Grgić (još su igrali: Beblek, Zgrablić, Havojić, Blagojević). (Ivica RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter