Prijateljska utakmica: Istra 1961 - Pomorac 1:0

Sandi Križman oduševio (Manuel ANGELINI)
Sandi Križman oduševio (Manuel ANGELINI)

Susret Istre 1961 i Pomorca iz Kostrene nije, što je u pripremnom razdoblju uobičajeno, ponudio spektakl, ali se za sveopće zadovoljstvo pobrinuo Sandi Križman u 90. minuti. Postigao je na domaćim terenima rijetko viđen gol "škaricama" u rašlje nakon što ga je s desne strane proigrao Ottochian. Gol je to na kojem su mu zapljeskali i suigrači i gledatelji, ali i suparnici.

- Mogu reći da sam zadovoljan nastupom svojih igrača u drugom poluvremenu. Ne prezadovoljan, ali za prvi susret bilo je više nego solidno - nije krio zadovoljstvo viđenim trener Puljana Igor Pamić.  Pulski su nogometaši golom Križmana došli do treće pobjede u četvrtom nastupu.

- Nisam tražio pobjedu pod svaku cijenu, ali uvijek je lijepo pobijediti. Posebno ako do pobjede dođemo fantastičnim golom kakav je bio ovaj Križmanov - dodao je trener "zeleno-žutih" koji je nakon posljednjeg sudačkog zvižduka poslao svoje igrače da se zahvale Demonima na podršci.

"Stari lavovi", kako je svoju prvu postavu nazvao Paminjo, od prve su minute nastavka stavili do znanja gostima iz Kostrene da neće puno boraviti na pulskoj polovici u nastavku. Preko desnog su krila, rastrčanog Horvata kojeg je u 85. minuti trener Pamić iz predostrožnosti zamijenio Prelčecom, te Ottochiana, Puljani stvorili nekoliko prilika za svoje napadače, ali lopta na kraju ipak nije stizala do Križmana i Rocea. Potom se s nekoliko brzih prodora po lijevoj strani priključio i razigrani Milić, ali jedinu prijetnju gostujućem golmanu priredio je Križman u 57. minuti kad je iz blizine poslao loptu preko grede, nakon što mu je Roce glavom prenio ubačaj Bačelića Grgića s lijeve strane.

Nakon toga igralo se uglavnom na sredini terena sve do posljednjih deset minuta kad su "zeleno-žuti" pojačali ritam krenuvši po pobjedu. U tim je trenucima i sam trener Pamić umjesto standardne 4-2-3-1 postave napravio rotaciju u 4-3-3 sustav i nakon što je Križman udarcem s desetak metara pogodio golmana u 88. minuti, dvije minute kasnije stigla je "ljepotica".

MEDULIN. Teren broj 5. Gledatelja: 250. Suci: Mijatović, Vasiljević, Šekuljica (svi Pula). Strijelac: Križman (90').

ISTRA 1961 (1. poluvrijeme): Prskalo, K. Hadžić, Buljubašić, Ilić, Krajačić (od 30. Milić), L. Hadžić, Jerković, Berišić, Baša, Havojić, Prelčec.

ISTRA 1961 (2. poluvrijeme): Radošević, Horvat (od 85. Prelčec), Zgrablić, Čagalj, Milić, Pamić, Blagojević, Ottochian, Bačelić Grgić, Roce, Križman.

POMORAC: Kulić, Grujević, Muminović, Sušac, Turkalj, Datković, Prpić, Dunković, Čuturilo, Boban, Pilčić (još su igrali: Petrović, Polić, Živolić, Jović, Matijaš, Mance). (Roberto CAR; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter