Prijateljska utakmica: Istra 1961 - Gorica 4:0

Sandi Križman postiže svoj drugi gol
Sandi Križman postiže svoj drugi gol

Danas je u prijateljskoj utakmici na Kunfinu u Rovinjskom Selu pulski prvoligaš s visokih 4:0 svladao slovenskog prvoligaša Goricu. Nogometaši Istre 1961 u posljednja su tri prijateljska susreta odigrana protiv prvoligaša, redom Zadra (5:0), Cibalije (3:2) i Gorice (4:0), upisali tri pobjede uz impresivnu gol razliku 12:2.

Nikad ovako kvalitetno "zeleno-žuti" nisu igrali u pripremama, niti su ikad bili ovako efikasni.

Trener Pamić danas je na travnjak poslao udarnu postavu u kojoj je jedino Korejanac Chung Woon na lijevom beku zamijenio Milića i slovenski je prvoligaš cijelo vrijeme bio u podređenom položaju.

Još se svih 80 gledatelja nije niti skupilo na tribini kad je Ottochian iskoristio odbijanac nakon šuta Križmana i lijepo s lijeve strane pogodio suprotnu "malu mrežicu" za vodstvo Puljana. Bila je to uvertira u, pokazalo se nešto kasnije, raskošnih 45 minuta pulske momčadi, posebno "žminjske kobre", autora hat-tricka.

Od 37. do 45. minute Križman tri puta je natjerao golmana Gorice Simčiča da vadi loptu iz mreže. U 37. minuti je glavom sjajno u gol pretvorio odličan ubačaj Sušića s desne strane, što je bila repriza pobjedničkog prvenstvenog gola iz Vinkovaca.

Šest minuta kasnije Hadžić je sjajno proigrao Križmana na lijevoj strani suparničkog kaznenog prostora gdje ga je gostujući branič srušio. Sam je i realizirao udarac s bijele točke, a potom je svojim trećim pogotkom pretekao posljednji zvižduk suca Vidulina u prvom poluvremenu.

Taj je gol bio pravo remek-djelo, Križman je s 25 metara raspalio po lopti koja je bila previsoka za Simčića, a onda se naglo spustila pod gredu u mrežu.

U nastavku su "zeleno-žuti" krenuli s dvije izmjene, ali je ritam očekivano pao i na prvu se priliku za gol čekalo sve do 75. minute kad je Križman prešao i golmana, ali je potom obrana spriječila put lopte u mrežu.

Međunarodna prijateljska utakmica. Igralište Kunfin. Gledatelja 80. Sudac Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Radetić (Rovinj) i Radovan (R. Selo). Strijelci: 1:0 Ottochian (1'), 2:0 Križman (37'), 3:0 Križman (43'-11m), 4:0 Križman (45'). Crveni karton Širok (27').

ISTRA 1961: Radošević, Sušić, Čagalj, Jerković, Woon, Anđelković, Pamić, Aganović, Bačelić Grgić (od 33. Hadžić), Ottochian, Križman.

ISTRA 1961 (2. poluvrijeme): Radošević, Horvat, Čagalj (od 78. Tomašević), Jerković (od 78. Načinović), Woon (od 65. Zgrablić), Anđelković (od 78. Berišić), Pamić (od 78. Drežnjak), Aganović (od 67. Prelčec), Hadžić (od 67. Blagojević), Havojić, Križman (od 78. Baša).

GORICA: Simčić, Širok, Gregorič, Jogan, Frelih, Vetnik, Rojc, Ndyae, Šturm, Žigon, Dornik. Još su igrali: Štrukelj, Durič, Jerkič, Celcer, Mbida, Melia, Kadrija, Pavič, Jakovljevič, Breksec. (R. CAR, snimio M. MIJOŠEK)

Sutra s Hajdukom u Umagu

Nogometaši Istre 1961 sutra će na Gradskom stadionu u Umagu u 14.30 sati igrati novu prijateljsku utakmicu protiv srpskog superligaša Hajduka iz Kule. U tom će susretu trener Pamić više minuta dati igračima koji su danas manje odigrali.


Podijeli: Facebook Twiter