Prijatelji za ?uliana prikupili 65 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno 65.400 tisuca kuna prikupljeno je na humanitarnom druženju pod nazivom "Prijatelji za ?uliana" održanom u nedjelju u sportskoj dvorani u Kašteliru. Druženje je održano u sklopu velike humanitarne akcije koja se odvija pod nazivom "?uliano potegni život!" u kojoj su se osim nosioca, Opcine Kaštelir-Labinci, angažirali i brojni mještani, njihovi prijatelji, poznanici i poslovni partneri kako bi pomogli dvanaestogodišnjem ?ulianu Kocijancicu, koji se zadnjih cetiri godine bori s leukemijom.

Mladom je Kaštelircu nedavno izvršena transplatacija koštane srži u Zagrebackoj bolnici, gdje se djecak nalazi oporavku, koji bi ukoliko sve bude u redu trajao do cetiri do pet mjeseci. Tijekom trajanja oporavka, njegova je obitelj primorana privremeno živjeti u iznajmljenom stanu u Zagrebu, što pored lijecenja i ostalih troškova nadilazi njihove financijske mogucnosti.

U nedjeljnom zabavnom humanitarnom mega susretu, brojni mještani i njihovi gosti, svatko je na svoj nacin i u skladu s svojim mogucnostima dao doprinos i podršku bolesnom djecaku. Prodano je 1.210 ulaznica po cijeni od deset kuna i preko tisucu listica za lutriju, a osim toga, dobar dio sredstava prihodovan je i od ugostiteljske ponude, obilnih doza kolaca koje su pripremile vrijedne domacice, od sportskih susreta, te putem humanitarnih kutija koje su bile postavljene u dvorani. Uz organizatora Opcinu i Buzetske pivovare kao glavnog sponzora, svoje proizvode i usluge pružilo je još 152 donatora.

Od samog otvorenje susreta u dvorani je vladala živa atmosfera. U programu su kao prvi sudjelovali limena glazba Kaštelir - Labinci, mališani iz djecjih vrtica iz Kaštelira i Poreca, plesna skupina Bubamarice, zbor kaštelirske i vokalna skupina vižinadske osnovne škole, mali pjevaci iz Kaštelira, Višnjana i Vižinade, plesaci iz poreckog Društva Naša djeca i udruge mladih USB, te plesne skupine Luna. Drugi dio programa pripao je svircima, zborovima i vokalnim skupinama, kaštelirskom Nigrignanumu, višnjanskoj Arpi i Višnjankama, tarskim San Martinu i I paesanima, duu Kocijancic, Bevanda bandu i Baredinesaurima, dok su zumba party održale trenerice Romana i Teuta. Treci i zadnji dio programa bio je rezerviran Malvazija bend, duo Magnolia, te zvijezde istarske glazbe, Elia Piska, Vesnu Nežic - Ružic, Sergia Pavata i Serda Valica. Iako je koncert u dvorani završio u ponoc, mnogi su mladi druženje na štandovima ispred dvorane nastavili do kasno u noc.

Najljepše je bilo to što je cijeli koncert uživo, putem Skypea pratio ?uliano iz Zagreba, a njegova se slika na isti nacin pokazivala na velikom panou u dvorani. Tako su mu putem kamere prijatelji pokazivali transparente i plakate s porukama i podrškom, cak i Dinamov dres s njegovim imenom koji je dobio na poklon. ?uliano je zbivanja pratio i javljao se gotovo pet sati, a osim same novcane potpore, prisustvo brojne publike i poruke iz dvorane pružili su mu veliku moralnu podršku.

Oni koji žele mogu novcane donacije uplatiti i na tekuci racun ?ulianovog oca Dorijana Kocijancica kod Hypo banke na broj 3210391457. (V. HABEREITER; Snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter