Prijatelji stari, gdje ste!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon više od dva i pol desetljeca diva hrvatske glazbene scene Tereza Kesovija održala je koncert u Puli. Intimna i emotivna atmosfera ponovnog susreta s pulskom publikom obilježila je njezin nastup u prostoru pulskog Kaštela - Povijesnog muzeja Istre.

Bez pretjerivanja se može reci da je ime Tereze Kesovije vec gotovo pola stoljeca sinonim za ono najbolje što hrvatska glazbena scena nudi, a u to se jucer, nakon dugo vremena, imala prilike uvjeriti i mnogobrojna pulska publika.

Tereza još uvijek gori istim žarom i istom energijom koja se osjeca u interpretacijama popularnih uspješnica, a njezina duhovitost, spontanost i interakcija s publikom trajni su poput stiha jedne njezine poznate pjesme koja kaže kako "stare ljubavi nestati nikada nece".

Koncert je zapoceo znakovitom pjesmom "Prijatelji stari gdje ste" koja na najbolji nacin docarava emocije koje Tereza i njezina pulska publika gaje medusobno. Uslijedila je "Gdje ima srca, tu sam i ja", a publika je imala prilike cuti i njezinu interpretaciju poznate talijanske pjesme "Con te partiro".

Posebno emotivna bila je Terezina izvedba pjesme "Stari Pjer" na francuskom jeziku koja u ovoj verziji govori o odlasku voljenog na bojišnicu. Veliki pljesak publike izazvala je "Sve se vraca, sve se placa", a svakako treba spomenuti i kvalitetan prateci bend koji se sastojao od klavijaturista, harmonikaša i gitarista.

Pjesmu "Moja posljednja i prva ljubavi" Tereza je posvetila svom dugogodišnjem prijatelju i suradniku, trubaduru Marku Breškovicu koji je nedavno preminuo. Vrhunac koncerta nastupio je nakon pjesama "Sviraj mi, sviraj" i "Nono, moj dobri nono", kada je Tereza sišla s pozornice medu publiku.

Valja spomenuti da se u publici nalazila još jedna diva, Lidija Percan, koja je, nakon Terezinog nagovora i uz odobravanje publike, ustala i zapjevala nekoliko stihova svoje najpoznatije pjesme "La mula de Parenzo".

- Placem dok kantaš jer me vracaš na lipe i grde dane - kazala je Lidija Percan Terezi u emotivnom trenutku zagrljaja dviju diva.

Nakon gotovo dvosatnog koncerta, Tereza Kesovija je uz buran pljesak publike izvela još tri pjesme od kojih posebno valja izdvojiti strastvenu "Dvije gitare". Nakon zahvale okupljenima, pjevacica nije krila zadovoljstvo uspješnim nastupom te je svojoj vjernoj pulskoj publici porucila da ce se vidjeti ponovo.


Podijeli: Facebook Twiter