Prihvatilištu za beskućnike hladnjak na dar

Hladnjak za Prihvatilište za beskućnike u Puli (D. MEMEDOVIĆ)
Hladnjak za Prihvatilište za beskućnike u Puli (D. MEMEDOVIĆ)

Pulsko Prihvatilište za beskućnike posjetili članovi udruge Probudi Se (bivši Facebook humanitaraci) te korisnicima poklonili novi hladnjak. Kako doznajemo od Damira Bošnjaka, riječ je o konkretnom uvodu u projekt udruge kojim se, snimanjem spota u kojem nastupa 35 istarskih izvođača, želi odaslati poruka solidarnosti.

Promocija spota održat će se sutra s početkom u 20 sati u Multimedijalnom centru Luka, kada će biti premijerno prikazan prvi od tri videospota projekta Band Aid "Pokreni se", u organizaciji ove Udruge.

Pjesma pod imenom "Pokreni se" snima se u tri različita glazbena aranžmana, s tri različita video uratka: verzija s izvođačima iz Istre, nacionalna verzija s poznatim izvođačima hrvatske glazbene scene i operna verzija. Po završetku snimanja izdat će se i CD, a kompletan prihod od prodaje ići će u svrhu pomoći skloništima za beskućnike, korisnicima pučkih kuhinja te osobama s najvišim stupnjem invaliditeta u Hrvatskoj.

Inače, kako veli Bošnjak, udruga je u jednom trenutku imala čak 15 tisuća članova, voditelje u sedam različitih gradova, a u tri je godine donirala više od 35 tona hrane i higijenskih potrepština. Jasna Vekić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pula, koji vodi prihvatilište, naglasila je odličnu suradnju s ovom udrugom koja je dio velike humanitarne mreže.

- Suradnja će sigurno biti samo bolja. Međusobno si pomažemo, razmjenjujemo imena potrebitih obitelji i pojedinaca. Na taj se način ne događa da se pomoći i donacije dupliraju, a da netko kome je pomoć potrebna ostane bez nje, zaključila je Vekić. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter