Prihvaćena izvješća o radu gradskih ustanova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dejan Janković (SDP-HSU-SDSS-HSLS-SDA Hrvatske) zamijenit će u pulskom Gradskom vijeću Mirjanu Galo, koja je iz osobnih razloga svoj mandat dala na raspolaganje, te je na drugoj sjednici vijeća u novom sazivu dao prisegu za obavljanje vijećničke dužnosti.

Ardemio Zimola (IDS-HNS-Zeleni) i Vera Radolović (SDP-HSU-SDSS-HSLS-SDA Hrvatske) izabrani su za potpredsjednike vijeća, a odabrano je i radno vijeće koje čine vijećnici te vanjski članovi. 

Na sjednici su bili i ravnatelji javnih ustanova jer se glasalo o njihovim izvještajima o poslovanju za proteklu godinu. S gubitkom je zbog prilagodbe informatičke opreme poslovao dječji vrtić Rin Tin Tin. Istarsko narodno kazalište bilježi gubitke iako bilježi uspjeh na dodatnim dramskim projektima te Međunarodnom kazališnom festivalu mladih. JU Pula Film Festival ostvarila je 30 tisuća kuna gubitka, no evidentirali su znatno povećanje broja gledatelja na filmskom festivalu i u kinu.

Usprkos povećanju aktivnih članova za 2,4 posto, Gradska knjižnica i čitaonica Pula lani je rashodovala šest milijuna kuna, čime je učinila gubitak od 70 tisuća kuna. 

S dobitkom su pak u protekloj godini poslovali predškolska ustanova Dječji vrtići Pula koja obuhvaća vrtiće Veruda, Monte Zaro i Centar, prihodi su iznosili 43 milijuna, a rashodi 42,85 milijuna kuna. Pučko otvoreno učilište je ostvarilo dobitak, kao i Javna ustanova Pula Sport, Savez Sportova te Zajednica tehničke kulture. Pozitivan rezultat ostvarila je i Javna vatrogasna postrojba.

Uz konstataciju vijećnika Marka Martinčića (IDS-HNS-Zeleni) kako su sve ustanove poslovale u okviru svojih programa i planova sva su izvješća usvojena s nadmoćnom većinom, bez glasova protiv i s tek nekoliko suzdržanih. (K. TADIJIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE O SJEDNICI VIJEĆA U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter