Prihvaćen izvještaj o radu načelnice Raše


Načelnica raške Općine Glorija Paliska Bolterstein na sjednici vijeća podnijela je izvješće o svom radu do 31. ožujka tekuće godine za razdoblje od srpnja do prosinca prethodne, te ostvarenje proračuna. Proračun za 2015. bio je realan, čuvao socijalnu sigurnost stanovnika općine, kao i kontinuitet projekata važnih za razvoj općine. Ukupni prihodi i primici ostvareni su u iznosu od 13,5 milijuna kuna ili 101,53 posto godišnjeg plana. Rashodi i izdaci u istom razdoblju iznosili su 14,1 milijun kuna ili 91 posto. Rezultat poslovanja, odnosno višak prihoda ostvaren u 2015. godini u iznosu od 1,4 milijuna, prenosi se u tekuću godinu.

Posljednjeg dana 2015. Općina Raša je u kasi imala 2,5 milijuna kuna.

-Kao što se da primijetiti, sve aktivnosti planirane proračunom su ili završene u potpunosti ili su pri kraju. Mislim da se radi o odličnom ostvarenju, koje prvenstveno govori o odgovornom planiranju, kao i o kontinuiranom cjelogodišnjem radu po svim stavkama proračuna. Zaključno, smatram da ostvareni rezultati svjedoče o vrlo odgovornoj i kontinuiranoj politici upravljanja sredstvima proračuna primjerenoj manirama dobrog gospodara - rekla je Paliska Bolterstein.

Istaknula je kako je to bilo moguće uz podršku vijećnika, stručnu, administrativnu i tehničku potporu Jedinstvenog upravnog odjela, te kako je u suradnji sa svojom zamjenicom, u okviru financijskih mogućnosti planiranih proračunom, nastojala obavljati poslove na način koji osigurava uvjete za što kvalitetnije zadovoljavanje potreba mještana Raše.

- Za našu lokalnu zajednicu sad je najvažnije da se što prije pokrene proizvodnja i otvore radna mjesta. Tek tada ćemo reći kako su se isplatili svi naši napori, inicijative pri nadležnim institucijama, oko toga da se ovaj veliki privredni potencijal stavi u funkciju- rekla je općinska  načelnica.

Doprinos razvoju trebale bi biti aktivnosti na izradi prostorno planske dokumentacije. Prvenstveno, donošenje prvih izmjena i dopuna PPU-a općine Raša, te dovršetak izrade UPU-a za Koromačno i Sv. Marinu. (Adriano ŠĆULAC)

* OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 2. TRAVNJA


Podijeli: Facebook Twiter