Prihodi veći za 5 posto, ali još uvijek manji od plana


Na skupu zaposlenika održanom u Koromačnu, Holcim je objavio poslovne rezultate za prvih šest mjeseci. Prihodi su tako 5,2 posto veći u odnosu na prošlu godinu, što pokazuje da je građevinski sektor prepoznao inovacije i dodatne usluge Holcimovog Centra za inovacije i projekte.

Međutim, još uvijek niska razina građevinskih aktivnosti razlog je što su prihodi još uvijek 6 posto ispod plana. S druge strane, uspjeli su za 4,9 posto smanjiti troškove proizvodnje u odnosu na prošlu godinu. Tako je u prvih šest mjeseci ostvaren postavljeni plan, odnosno rast operativne dobiti za 17 posto.

Mali pomaci u građevinarstvu

U nadolazećem periodu Holcim će povećati daljnja ulaganja u Centar za inovacije i projekte jer u sljedećem periodu ne očekuje značajan rast građevinskih aktivnosti. Naime, prema podacima Državnog zavoda za statistiku u prvom tromjesečju ove godine u Hrvatskoj je u odnosu na isto razdoblje prošle godine obujam građevinskih radova povećan za 3,5 posto. Međutim, analize HGK pokazuju da taj rast proizlazi iz ulaganja u zgrade i da nedostaje realizacija većih infrastrukturnih objekata koji bi održavali kontinuitet građevinske aktivnosti.

-Činjenica je da nema značajnog rasta ulaganja u građevinski sektor i sami trebamo pronaći način za povećanje prihoda i diferenciranje na tržištu. Zato smo prije dvije godine pokrenuli Centar za inovacije i projekte i ovaj rast prihoda pokazuje da naši kupci i partneri prepoznaju prednost koju im pružamo. Naša ulaganja u inovativne proizvode i nove usluge kontinuirano ćemo povećavati, što zahtijeva daljnje promjene i razvoj zaposlenika. Stoga nam je za daljnji uspjeh potreban dodatni fokus. Virna Višković Agušaj upravo će iz tog razloga nakon 17 godina rada u Holcimu, od kojih je posljednjih 5 godina bila direktorica tvornice, preuzeti poziciju direktorice Centra za inovacije i projekte. Za takav smo daljnji razvoj na otvorenju akreditiranog laboratorija u Koromačnu prošli tjedan dobili podršku naših dugogodišnjih partnera, pa Virni u novim izazovima želim puno uspjeha, inspiracije i novih inovativnih rješenja,“ rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj.

Dalibor Fable direktor tvornice

Želimo biti prepoznatljivi i razvijati nova rješenja, a kao rezultat našeg rada u protekle 2 godine tržištu smo ponudili pet novih proizvoda. Većinu našeg radnog vremena proveli smo upravo kod naših kupaca kako bismo im pružili dodatnu vrijednost. Zaduženja direktora tvornice sa zadovoljstvom predajem upravo Daliboru Fable. Dalibor u Holcimu radi 12 godina, a u zadnje 3 godine bio je voditelj proizvodnje. Uvjerena sam da će svojim znanjem i iskustvom stečenim ovdje u Koromačnu, kao i s tri godine međunarodnog iskustva u našoj Grupi kvalitetno voditi tvornicu i tim zaposlenika. Na području stvaranja novih proizvoda usko ćemo surađivati, a u novim izazovima želim mu puno uspjeha“, rekla je Virna Višković Agušaj, direktorica Centra za inovacije i projekte. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter