Prihod od rovinjskog Božićnog sajma za didaktičku opremu

Još uvijek se radi punom parom… (N.ORLOVIĆ RADIĆ)
Još uvijek se radi punom parom… (N.ORLOVIĆ RADIĆ)

Osmu godinu uoči prosinačkih blagdana vrijedne ruke tridesetak žena Zajednice Talijana Rovinj, učlanjenih u kreativnu sekciju izrađuju rukotvorine prikladne za obilježavanje posljednjih dana u godini. Šiju, pletu, slikaju, lijepe, leme, boje…i stvaraju prekrasne adventske vjenčiće, kuglice, borove.

Stolovi su prekriveni i vezenim stolnjacima, rukavicama, šalovima, kapama. S posebnog štanda svjetluca i atraktivni hand made nakit. Sve to Rovinjci će imati prilike razgledati u petak u 18 sati kada se  otvara osmi po redu Božićni sajam Zajednice Talijana "Pino Budicin".

I ove godine prihod od prodaje daje se u dobrotvorne svrhe. Ovaj put namijenjen je predškolskim ustanovama Rovinja za nabavku didaktičkih sprava potrebnih za rad logopeda. Kako su nas na konferenciji za novinare informirale autorice božićnih ukrasa, nakita i odjeće sajam, najbogatiji i najraskošniji dosada, bit će otvoren svakog dana od 9 do 13, odnosno od 16 do 19 sati  zaključno do 15. prosinca.

Na svečanosti otvaranja svoje će radove izložiti i djeca vrtića, te osnovnih i srednji škola dok će se za zabavni program uz KUD "Marco Garbin" pobrinuti i Dramska skupina mladih ZT-a te raspjevani mini i midi cantanti. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter