Prihod Arenaturista narastao 20 posto

Reuel Slomin (M. ANGELINI)
Reuel Slomin (M. ANGELINI)

"Lani smo ostvarili 5,7 posto više prihoda, a ove godine očekujemo rast od čak 19,8 posto, na 397,8 milijuna kuna", pohvalio se dioničarima glavni izvršni direktor Arenaturista, Reuel Slonim na skupštini dioničara. Objasnio je kako je taj rast posljedica poskupljenja cijena soba za prosječnih 7,9 posto, na 423,3 kune na dan, a što su postigli ulaganjem u objekte.

- Svake godine imamo jednu perjanicu. Ove godine je to obnovljeni hotel Park u Puli koji se sad zove Park Plaza Arena, a u koji smo uložili sedam milijuna eura. Lani smo u obnovu 427 soba i čitavog hotela Belvedere uložili 17 milijuna eura. To nam je omogućilo da sobe medulinskog hotela prodajemo po cijeni koja je veća za prosječno 97 posto. Ove godine smo izgradili dodatni vanjski bazen. U medulinskom kampu Kažela smo izgradili nove sanitarije, recepciju, postavili 50 novih mobilnih kućica te vodeni park - istaknuo je Slonim.

Na početku svog izlaganja podsjetio je na preminulog Igora Štokovića, njegov rad i viziju razvoja Arenaturista i rekao da je njega teško nadomjestiti.

Slonim je istaknuo da imaju najveći porast broja gostiju iz Velike Britanije, čak 42 posto, a najveći pad im bilježe gosti iz Rusije, 51 posto. Naveo je da pulski hotelijer zapošljava 300 stalnih i 674 sezonska radnika. Dioničari su donijeli odluku da se lanjski gubitak od 9,1 milijun kuna pokrije iz zadržane dobiti ostvarene prijašnjih godina. No, Slonim je naglasio da je društvo lani ostvarilo bruto dobit, prije naplate kamata i poreza te obračuna amortizacije, od čak 80 milijuna kuna.

Na pitanje malog dioničara Gorana Pivačića zašto je lani povećana godišnja naknada za upravljanje Arenaturistom, koju naplaćuje menadžment kompanija Park Plaza, s 11,8 na 18,3 milijuna kuna odgovorio je Boris Iveša, predsjednik Upravnog odbora Arenaturista i jedan od vlasnika Park Plaze.

Rekao je da su prvih pet godina dali 30 posto popusta na posao upravljanja, jer su u tom razdoblju razvijali Arenaturist, a da od lani naplaćuju bez tog popusta.

Iveša nam je nakon skupštine izjavio kako dobre rezultate bilježe u svim objektima kojima upravlja Park Plaza, diljem Europe. (Paulo GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter