Prihod Aerobic Daya za pulski Down syndrom centar

Majda Šušelj  Tara, Ana Marija Điorđioski, Teuta Hodžaj i Branka Butorac (K. FLEGAR)
Majda Šušelj Tara, Ana Marija Điorđioski, Teuta Hodžaj i Branka Butorac (K. FLEGAR)

Trideset tisuća kuna prikupljenih drugim Humanitarnim aerobic dayom danas su predstavnice organizatora, Teuta Hodžaj i Majda Šušelj Tara iz dance grupe Karma, predale ravnateljici Down syndrom centra iz Pule Branki Butorac i jednoj od korisnica, Umažanki Ani Mariji Đorđioski.

Radi se o prihodu od prodaje ulaznica, ali i kolača koje su ispekle članice umaškog društva za sportsku rekreaciju Alpha-Fit, bonova koji su distribuirani u školama i vrtićima Bujštine te donacija. Novac je već sjeo na račun Centra i iskorišten je za dovršetak projekta uvođenja centralnog grijanja, točnije za kupnju plina za dvije stambene jedinice za organizirano stanovanje i pripremu mladih s Downovim sindromom za samostalan život. Spremnik za plin poklonila je tvrtka Butan plin iz Rijeke.

Uspjehu manifestacije u organizaciji Alpha-Fita, uz potporu Grada Novigrada, lokalne Turističke zajednice, Lagune Novigrad i volontera, doprinijelo je sedamstotinjak vježbača svih uzrasta pristiglih sredinom studenog iz Istre i drugih dijelova Hrvatske, Slovenije i Italije.

Predstavnice organizatora i ravnateljica Centra zahvalile su svima koji su im se pridružili, učinili nešto dobro za svoje zdravlje i fizičku formu te istovremeno učinili humanu gestu. Nadaju se da će manifestacija postati tradicionalna, a Butorac je najavila da su korisnici Centra spremni pridružiti se vježbačima i sljedeće godine, ovaj put kako bi pomogli nekom drugome. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter