Price preživjelih s Costa Concordije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

National Geographic Channel iduceg tjedna ce emitirati dokumentarni film o nesreci talijanskog kruzera Costa Concordija koji se 13. sijecnja nasukao na toskanskoj obali, nedaleko otoka Giglija, pri cemu je poginulo najmanje 17 osoba, a još 15 je nestalih.

U 60-minutnom filmu pod nazivom "Nesreca talijanskog kruzera: Neispricana prica" pokušat ce se kroz svjedocanstva putnika, clanova posade, spasioca i vlasnika broda rekonstruirati svi detalji ove nesrece koja je prozvana 'Titanikom modernog doba". U filmu ce biti prikazani i brojni video zapisi koje su snimili sami putnici.

U trenutku nesrece na brodu se nalazilo 3126 putnika i 1013 clanova posade, medu kojima i 128 Hrvata. Nesreca se dogodila kada je brod udario u stijenu i nakon toga se nasukao ispred otoka Giglija.

Sumnja se kako je kapetan Francesco Schettino išao previše blizu obale kako bi pozdravio stanovnike otoka, a nakon odugovlacenja s evakuacijom otišao je s broda prije nego su se svi putnici iskrcali.

Tužitelji su za kapetana zatražili kaznu zatvora od 15 godina za višestruko nehatno ubojstvo, 10 godina za uzrokovanje brodoloma te po još 8 godina za svakog poginulog i napuštenog putnika na brodu. Novinari su izracunali da bi mu kazna mogla iznositi cak 2.697 godina zatvora. 


Podijeli: Facebook Twiter