Prica se da se prodaje zemljište kod Mornara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je izgledalo da je saga oko vlasništva nad vrijednim nekretninama obitelji Cerlenizza odavno završila, cini se da prica ipak još nije gotova. Prema informacijama koje smo dobili i to ne prvi put, naime, u tijeku je prodaja vrlo atraktivnog zemljišta na podrucju Valsalina, i to po vrlo povoljnoj cijeni koje, navodno, nudi odvjetnica Marica Mirjana Matohanac, inace opunomocenica obitelji Cerlenizza.

Ona je nekada zastupala obitelj, odnosno preostalu nasljednicu Marinu Toninu Cerlenizza, te u njihovo ime njih najprije sklopila nagodbu s Gradom Pula, a nakon poništenja, vodila spor oko povrata višemilijunske imovine koju je obitelj Cerlenizza imala prije Drugog svjetskog rata.

Medutim, ni zemljište koje se nudi na prodaju, ni sve ostale nekretnine više nisu u vlasništvu obitelji Cerlenizza jer je sud nakon višegodišnjeg spora utvrdio da se zapravo radi o optantskoj imovini te su sve nekretnine prešle u vlasništvo Grada Pule, odnosno države.

Naš sugovornik je htio izaci u javnost da bi upozorio ljude da ne nasjedaju na price oko tog zemljišta jer se nece moci uknjižiti kao vlasnici. Na upit odakle potencijalnim kupcima informacija o prodaji atraktivnog zemljišta pojašnjava da se informacije prenose usmeno i da se sastanci dogovaraju individualno putem mobitela koji se takoder "dijeli" potencijalnim kupcima.

Neslužbeno smo uspjeli doznati da je osim pravomocnog rješenja da je nagodba Grada i odvjetnice obitelji Cerlenizza ništavna i da je Vrhovni sud odbio reviziju postupka, Grad zatražio i poništenje svih kupoprodajnih ugovora s trecim osobama za nekretnine na predjelu Trga I. svibnja medu kojima se spominju i rijecka tvrtka RIO, ali i otac nekadašnjeg gradonacelnika koji je nagodbu i sklopio Giankarla Župica.

Na svim ostalim nekretninama kao vlasnik se upisao Grad Pula, a za vec kupljene nekretnine ceka se sudski pravorijek. Zanimljiva je i informacija da je u meduvremenu Marina Tonina Crljenica umrla, a da nekretnine u Puli sada potražuje njeno dvoje nasljednika, odnosno njezino dvoje djece.

Od pomocnika procelnika za imovinu Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Grada Pule Željka Pavletica doznali smo da se kao vlasnik nekretnina na Valsalinama upisao Grad Pula koji je jedini ovlašten raspolagati tom imovinom. (Pišu Sandra ZRINIC TERLEVIC i Nera SOFTIC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter