Prica o Luki i Tinu ili o nesebicnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve pohvale mladoj pulskoj ekipi predstave "Prica o Luki i Tinu", koja je u utorak navecer premijerno izvedena u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula.

Predstava je nastala u režiji Patrika Lazica i Manuele Krakar, koji su i prilagodili tekst "Ivanova želja" Karoline Muškinja pod mentorstvom Aleksandra Bancica. Lazic je i autor glazbe koju izvode Teo Frgacic, Damir Lampe i Nika Ivancic.

Glume polaznici Dramskog studija pulske kazališne kuce, a ova im je predstava, kao i kostimografkinji i scenografkinji, bila debi na daskama što život znace.

Tema predstave je život u domu za nezbrinutu djecu te želja da se pronade obitelj, a mladi su je autori prikazali na nov nacin, kojega se ne bi postidjeli niti stariji i iskusniji kolege. Naime spojem situacija i likova iz pravoga života te onima iz svijeta mašte, nastala je zanimljiva fabula koja uvodi gledatelje u svjetove odrastanja i sazrijevanja mlade osobe.

Luka (izvrsni Karlo Pavlovic) ima osam godina. Nema roditelje i živi u domu za nezbrinutu djecu. Dok njegovi školski prijatelji žele najnovije igracke, Luka ima samo jednu želju - imati obitelj. Uskoro dobiva carobnu djetelinu s cetiri lista i priliku da njegove želje napokon postanu stvarnost, a nakon niza (ne)zgoda, Luka pocinje sasvim drugacije pojmiti važnost obitelji.

Tada, naime, u njegov život ulazi Tin (uvjerljivi Karlo Stipic), neobicno bice, neki vilenjak ili tome slicno zahvaljujuci kome Luka nauci važnost altruizma, nesebicnosti i dobrote. Nakon što Tin odlazi, Luka dobiva lijepu vijest da ce biti usvojen.

Ostale uloge tumace vrlo dobri: Golub (Melisa Kamencic), Odgajateljica (Diana Dina Fiamengo/Aleksandra Možar), Pripovjedacica (Snježana Grgic) te Stabla (Gabrijel Lazic, Diana Zrnic i Andrea Loncaric).

Scenografkinja je maštovita Paola Lugaric (mentor Goran Šaponja), pogodenu kostimografiju je kreirala Sarah Kim Šuran (uz mentorstvo Desanke Jankovic), oblikovatelj svjetla je Marin Jankovic (uz mentorstvo Daria Družete), a za scenski se pokret pobrinula Diana Dina Fiamengo (mentorica Andrea Gotovina). (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter