Priča o XXL violini

Samanta Stell, Dušan Nožica, Vedran Vojnić i Sandro Peročević (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Samanta Stell, Dušan Nožica, Vedran Vojnić i Sandro Peročević (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Koncertom pod nazivom "Priča o XXL violini" sinoć je u Multimedijalnom centru okončan ovogodišnji ciklus Glazbenog poučka koji tradicionalno za mlade i sve ostale zaljubljenike klasične glazbe organiziraju Istarski pododbor HDGU-a i rovinjski POU. Tema edukacijskog koncerta bio je kontrabas, o kojemu je govorio Sandro Peročević.

Kontrabasist je brojne posjetitelje Glazbenog poučka upoznao s nastankom i mogućnostima ovog iznimno velikog instrumenta te kroz izvedbu nekoliko kompozicija pokazao i dočarao kako zvuči.

Uz gošće flautistice Samantu Stell i Natašu Dragun Peročević je izveo kompoziciju "Slon" iz "Karnevala životinja" autora Camillea Saint Saënsa, "Koncert br.2 u h-molu" Giovannija Bottesinija u društvu pijanista Branka Okmace te "Suitu za flautu i jazz piano trio" Claudea Bollinga. 

Koncertom "Priča o XXL violini" okončan je peti po redu ciklus Glazbenih poučaka koje sve ovo vrijeme nadahnuto vode i koji su osmislile članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter