Prica o Istri u Lisinskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Volim Istru u Lisinskom naziv je velikog koncerta koji se sinoc održao u zagrebackoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a na kojem su se brojnoj publici kroz bogati kulturno-umjetnicki program predstavili eminentni istarski glazbenici, pjesnici i folklorna društva s podrucja Istre.

Uvodnu rijec održala je voditeljica manifestacije Tatjana Tomaic iz udruge Hitan slucaj, koja je organizator koncerta. Zamjenica zagrebackog gradonacelnika Jelena Pavicic Vukicevic napomenula je da se Istra i Grad Zagreb vole vec dugo vremena te je uputila zahvale organizatorima za ovaj svojevrsni adventski poklon.

Koncert je skladbom "Krasna zemljo" otvorio višestruko nagradivani harmonikaški orkestar pulske Glazbene škole Ivana Matetica Ronjgova pod ravnanjem Tatjane Lajic. Potom su se na pozornicu popeli clanovi folklornog društva Pazin koji su uz pratnju harmonike, violine i bajsa otplesali dva plesa, "Šete paši" i "Promjena".

Najzapaženiji nastup imale su dvije dive istarske glazbe Lidija Percan i Radojka Šverko, te uvijek raspoložena i originalna Tamara Obrovac koja je pjesmama "Majmajola" i "Sexuvalna" prodrmala i nasmijala publiku. Šverko je otpjevala "Va dihe mora" i "Pozdrav unima doma" koju je napisao Mate Balota, a uglazbio istarski kantautor Bruno Krajcar. Percan je izazvala ovacije pjesmom "La mula de Parenzo" koju je publika pjevala zajedno s njom. Osim ove, otpjevala je i "Hiljadu suza" i "Bella istriana mia".

Zapažen nastup imali su i Alen Vitasovic, Zdenka Kovacicek, Mirko Cetinski, Ivo Gamulin Gianni i Duško Jelicic. Od ostalih izvodaca preksinoc su u KD-u Vatroslava Lisinskog nastupili još i Oriana Vozila, ženska klapa Cesarice, Zoran Tomaic, tenor Hrid Matic, Tamara Jurkic Sviben, Katja Radoš Perkovic, Ronald Braus, harmonikaš Ozren Grozdanovic, folklorno društvo "Sv. Lovrec", duo Magnolija, Matej Ocvirk te klapa HRM-a "Sv. Juraj".

Poezijom su se publici predstavili pjesnikinja iz Labina Malvina Mileta, žminjski župnik Željko Zec, pjesnik, nakladnik i izdavac Elmo Cvek te predsjednik Cakavskog sabora Slavko Krajcar.


Podijeli: Facebook Twiter