Prica o dva tate razljutila slovenske konzervativce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenska stranka Nova Slovenija oštro je u ponedjeljak optužila redakciju djecjeg casopisa Ciciban za promociju prava istospolnih zajednica jer je u najnovijem broju casopisa osvanula prica o imaginarnoj sretnoj obitelji djevojcice Ane koja ima dva tate, pozivajuci roditelje da otkažu pretplatu na Ciciban.

Nova je Slovenija, inace najkonzervativnija stranka nove vladajuce koalicije desnog centra, taj slucaj uzela kao dokaz da se ne biraju sredstva za propagiranje prava gay-populacije, i to baš na pocetku kampanje uoci referenduma na kojem ce se Slovenci 25. ožujka izjasniti o proširenju prava istospolnih zajednica.

Premda iz Mladinske knjige, koja izdaje Ciciban, objašnjavaju da je, nakon brojnih prica o heteroseksualnim obiteljima, u Cicibanu sada došla na red i prica o istospolnoj obitelji, na drugoj strani uvjereni su da ništa nije slucajno.

Lani prihvaceni obiteljski zakon istospolnim parovima daje pravo na usvajanje djece iz svojih ranijih heteroseksualnih veza, što protivnici zakona smatraju napadom na "jedinu pravu obitelj", kako nazivaju zajednicu muškarca i žene.


Podijeli: Facebook Twiter