Prica o dalmatinskoj kuhinji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu sajamskog programa Hollycook u Umagu je preksinoc održana promocija nove knjige književnika i gastronomskog eksperta Veljka Barbijerija "Prica o dalmatinskoj kuhinji i 410 izabranih recepata".

Kuharica je podijeljena u klasicnih sedam gastronomskih dijelova - predjela, juhe, jela od riže, tjestenine i tijesta, jela od povrca, mesa, ribe i slastice.



Medu više od 400 probranih recepata, koje je autor sakupljao i brižno zapisivao pa potom i kuhao i snimao na svojim dugogodišnjim gastroistraživackim putovanjima, knjiga, osim tradicionalnih jela bez kojih je nemoguce zamisliti kuhinju ovog podneblja, donosi i suvremene recepture.

Vecer u Umagu, koju je moderirao književnik Ivica Prtenjaca u jednoj lokalnoj konobi, bila je zamišljena kao gastronomska vecer. Jelovnik, složen prema Barbijerijevim receptima, ponudio je za predjelo namaz od slanutka, suhih pomidora i slane ribe, zatim salatu od hobotnice i lignje s bobom, crne pljukanci i filet tune u umaku od kapara s palentom ili slanim krumpirom. Obol veceri dala je brtoniška muška klapa Volta.


Podijeli: Facebook Twiter