Približiti film ucenicima i studentima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi Dani filmske kulture u Puli poceli su u petak u kinu Valli, a nastavljaju se u subotu. Rijec je o edukacijskom seminaru o filmskoj kulturi za ucitelje i profesore. Seminar je bio iznimno dobro posjecen, a najviše je bilo ucitelja i profesora iz osnovnih škola.

"Cilj je da ucitelji i profesori steknu osnovna znanja neophodna za približavanje filma ucenicima i studentima, organizirati redovne školske projekcije uz strucne predavace i analizu gledanih filmova da bi se potaknulo razumijevanje osobitosti filmskog jezika i izricaja te organizirati tematske filmske cikluse da bi se upoznali razliciti filmski žanrovi", kazala je Tanja Milicic, voditeljica kina Valli i ovog programa.

Realizaciju potpisuje Hrvatski filmski savez. Koordinatorica programa je Nataša Šimunov, a školski kreativni suradnici Teana Tomažin i Igor Šaponja. Predavaci su mr. Bruno Kragic, filmski redatelj Petar Krelja, Marina Zlataric i Astrid Pavlovic. Organizatori manifestacije su Hrvatski filmski savez i Pula Film Festival/kino Valli uz potporu Istarske županije i Grada Pule.


Podijeli: Facebook Twiter