Pri sanaciji plinskih cijevi otrovao se radnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Rakovcevoj ulici gdje se postavljaju nove plinske instalacije radi prihvata novog energenta u cetvrtak ujutro dogodila se nezgoda. U kratkom vremenu na dijelu raskrižja s Vukovarskom ulicom okupili su se radnici, a zamijeceno je i prisustvo nekoliko policajaca koji su osiguravali mjesto blizu iskopa.

Ubrzo je na terenu ostala samo jedna policajka. Kako smo saznali od direktora Plinare Deana Kocijancica, u jutarnjim je satima propustio plin na instalacijama na kojima se trenutno radi.

- Na tom su dijelu cijevi vrlo stare, više od 50 godina, tako da ovakvi problemi nisu ništa neobicno ni nerješivo. Koliko sam cuo, jednom je radniku, koji se spustio u kanal, i pozlilo zbog udisanja plina, ali i to nam se nerijetko dogada, rekao je direktor Kocijancic.

I mi smo kasnije doznali da je radnik dobro i da nije došlo do težeg trovanja, a da su ovakva trovanja cesta. Kako saznajemo iz PU istarske, zaprimili su dojavu o ispuštanju plina u Rakovcevoj ulici, ali su, nakon provjere i po dolasku tehnicara iz Plinare, doznali da se radi o uobicajenom kvaru na plinskim instalacijama koji je ubrzo i saniran.

Na plinofikaciju nam se požalio i stanar u Ulici 43. istarske divizije koji je ustvrdio da su radnici na šahtu ispred njegove kuce radili oko 20. svibnja i ostavili ga otvorenim sve do danas, a da problem bude veci, materijal iz tog šahta bacen je na šaht od vode.

Kako saznajemo u Plinari, tocno je da su 18. i 19. svibnja radili na tom dijelu zbog iskljucenja obližnjeg kružnog toka i uplinjenja, odnosno spajanja na Ulicu 43. istarske divizije i cijele Koparske ulice na novopoloženi plinovod.

S obzirom na to da su cekali još jednog stanara da se prikopca, što je on i ucinio u srijedu, dobili smo informaciju da ce se otvoreni šahtovi u toj ulici sanirati u petak ili subotu. Ti radovi ovise upravo o završetku onih u Rakovcevoj ulici gdje su radnici na terenu danonocno.


Podijeli: Facebook Twiter