Pri kraju uredenje medulinske rive

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uredenje dijela rive na Osipovici privodi se ovih dana kraju i bit ce gotovo do sljedece subote. Zelene otoke vec krase palme oko kojih se ocekuje postavljanje rasvjete te slijedi oblaganje bocnih zidova otoka kamenom.

Po završetku uredenja tog dijela rive, koje je pocelo sredinom sijecnja, u lipnju ce je zabijeliti paviljoni ugostiteljskih terasa, cija ce se površina s 900 povecati na 1.287 kvadrata.

Opcina ce kupiti paviljone i suncobrane koje ce potom iznajmiti ugostiteljima, što je uvjet za dobivanje koncesije. Na natjecaju za kupnju paviljona i suncobrana za najpovoljnijeg ponuditelja izabran je obrt Maric iz Kanfanara.



S paviljonima i suncobranima ce zakup, koji je dosad iznosio 600 kuna po kvadratu, biti oko 1.000 kuna, cime ce Opcina vratiti uložen novac u opremu. Naime, vrijednost opreme je 1,6 milijuna kuna, dok gradevinski radovi koštaju 4,1 milijun kuna, što Opcina financira kreditom u istoj vrijednosti.

Tako bi se uloženo vratilo u roku od pet godina kroz najam unificiranih paviljona i suncobrana. Drugim rijecima, uredenje rive ne bi trebalo financijski opteretiti mještane kao punitelje proracuna. Stolove i stolice ugostitelji ce sami nabaviti, a cilj uredenja ovog dijela rive je produžavanje sezone.



Izmedu zelenih otoka izgradene su površine na kojima ce biti ugostiteljske terase, a ispred njih paviljoni. Izgradena je i oborinska odvodnja, kao i nova javna rasvjeta. Postojeca prometnica kompletno se rekonstruirala te slijedi postavljanje asfalta.

Paralelno s uredenjem rive odmuljava se i dio medulinske lucice koje je pocelo sredinom veljace, cime ce se dobiti 60 nautickih vezova.

Novost na rivi, kaže nam Aleksander Vojak, direktor Buže, bit ce kontejner na sredini rive koji ce poslužiti kao recepcija za nauticare, ali i blagajna za naplatu parkirališta na Osipovici-riva, koje ce moci primiti preko 200 vozila. Naplata parkinga na tom i preostala tri parkirališta - na Funtani, Osipovici kod kafica Touch i Bijeci pocinje 15. lipnja. (T. GRBIC, snimio M. ANGELINI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter