Pri kraju radovi na OŠ Veli Vrh

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgradnja škole na Velom Vrhu pri samom je kraju. U tijeku su završni radovi stoga više nema dvojbi da ce ucenici još jednu školsku godinu provesti "gostujuci" po drugim pulskim školama.

- Pula je dobila nesvakidašnju školu, objekt kakvim se može ponositi i kakvog nema u citavoj Republici Hrvatskoj, rekao je na konferenciji za novinare odgovorni projektant Idis Turato.

On je zajedno s procelnikom odjela za društvene djelatnosti Erikom Lukšicem i glavnim nadzornim inženjerom Davorom Matikom predstavio dosadašnje radove na objektu u cijem se sastavu nalazi sportska dvorana, vrtic te zgrada Mjesnog odbora Veli Vrh, koji se protežu na ukupno devet tisuca cetvornih metara.

Izgradnja kompleksa, rekao je Lukšic, u konacnici košta nešto manje od 66 milijuna kuna, odnosno 17 posto više od ugovorenog troškovnika. No, nastavio je Turato, do povecanja ugovorene cijene došlo je zbog objektivnih razloga.

Pojasnio je da se na dijelu gdje se sada nalazi upravna zgrada naišlo na kavernu s gliništem te se na takvoj podlozi nije mogao raditi temelj stoga se morala izmijeniti temeljna ploca, a samim time i projektna dokumentacija.

Takoder, uložilo se u izgradnju i opremu kotlovnice i energenata koji ce u buducnosti, kada ondje bude stigao gradski plin, biti spremni na prelazak, a na citavoj su školi postavljena i kvalitetnija stakla koja ce u konacnici štedjeti hladenje i grijanje.

Nadalje, iako nije predvidena projektom, dogovoreno je da se izgradi i opremi kuhinja u vrticu koja je uskladena s HASAP-om, a u povecanje troškova ulazi i videonadzor citavog kompleksa te njegovo ogradivanje.

- Investicija s citavom opremom škole i vrtica te uredenjem okoliša vrijedna je 1.025 eura po kvadratu, što je iznimno dobra cijena, rekao je Turato.

Da je vrijedilo cekanja i novca, uvjerili smo se sami jer je Pula zaista dobila kompleks za 21. stoljece. Funkcionalnost, prozracnost, iznimno zanimljiva rješenja, unutarnji i vanjski vrtovi obilježja su kompleksa OŠ Veli Vrh koja ce istarsko školstvo zasigurno podici na sasvim novu razinu.


Podijeli: Facebook Twiter