Pri kraju izbor 44 šefa bolnickih djelatnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskoj Opcoj bolnici pri kraju su izbor i imenovanja kandidata za 44 rukovodeca radna mjesta. Od ravnatelja prim. dr. Lemsa Jerina doznajemo da su na celu medicinskih djelatnosti u najvecoj mjeri ostali dosadašnji rukovoditelji.

Buduci da se u tri djelatnosti dosadašnji šefovi nisu javili na natjecaj, izabrani su novi. Tako je na celu Djelatnosti za unutarnje bolesti dr. sc. Irena Hrstic, Puljanka koja je do sada radila na zagrebackom Rebru. Naslijedila je dr. Gracijelu Vretenar, koja se nije javila na natjecaj, kao niti njena kolegica Nadia Mišljenovic, rukovoditeljica citologije. Na celo potonje djelatnosti izabrana je dr. Žana Besser-Silconi.

Natjecaj za šefa bolnicke ljekarne bit ce ponovljen. Iz ravnateljevog odgovora može se zakljuciti da je za rukovoditelja ginekologije potvrden dosadašnji šef dr. Davor Zoricic.

Upravno vijece Opce bolnice potvrdilo je dosadašnjeg zamjenika ravnatelja dr. Ivicu Fedela.

"Takoder su u najvecoj mjeri izabrane dosadašnje glavne sestre djelatnosti. S obzirom na to da Upravno vijece treba donijeti odluku glede žalbi dviju kandidatkinja na njihov neizbor, ne mogu dati definitivan odgovor. No, jedino novo ime sada je u Djelatnosti za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Osim toga, imenovani su novi rukovoditelj Službe opcih, pravnih i kadrovskih poslova te Službe za tehnicke poslove. Ova su imenovanja donesena kao optimalni izbor izmedu više kandidata", piše u odgovoru ravnatelja.

Za rukovoditelja Službe opcih, pravnih i kadrovskih poslova izabrana je pravnica Doris Brnobic Rajlic, umjesto dosadašnjeg Gorana Paica. Na celo Službe za tehnicke poslove imenovan je Stanko Drandic, dipl. inž. koji do sada nije radio u bolnici. Naslijedio je Darija Franjula, koji, kako neslužbeno doznajemo, nema odgovarajuci stupanj strucne spreme.

"Netocna je vaša konstatacija da su kandidati o svojem statusu doznali ne u bolnici nego na ulici jer je svima koji su se javili na natjecaj poštom dostavljena odluka o izboru, na koju su se konacno mogli i žaliti", odgovara ravnatelj.

Reizbor rukovoditelja zadnji put je proveden 1998. godine. Upravno vijece bolnice u lipnju je ponovno uvelo reizbor zamjenika i pomocnika ravnatelja, rukovoditelja djelatnosti, službi i glavnih medicinskih sestara djelatnosti. Natjecaj je objavljen pocetkom listopada, a mandat novoizabranih rukovoditelja trajat ce cetiri godine.

Bolnice kojima je država osnivac imaju zakonsku obavezu reizbora rukovoditelja djelatnosti i službi svake cetiri godine, a one kojima je osnivac Županija, kao što je to pulska, nemaju tu obavezu, ali je mogu ugraditi u svoj statut, što su u Puli ocito smatrali potrebnim.

Slijedom toga šefovi djelatnosti i službi kao i glavne medicinske sestre obavezni su predlagati plan i program rada na pocetku svakog mandata. Tocan naziv natjecaja je izbor i imenovanje kandidata za radna mjesta s posebnim ovlaštenjima i odgovornostima.

Prema njemu biraju se zamjenik ravnatelja, pomocnik ravnatelja za kvalitetu i nadzor zdravstvene zaštite, pomocnik ravnatelja za sestrinstvo, rukovoditelji svih 19 medicinskih djelatnosti, kao i svih 19 glavnih medicinskih sestara. Ukljucen je i reizbor rukovoditelja svih nemedicinskih djelatnosti.


Podijeli: Facebook Twiter