Prhat: Ne idu sve instalacije u isti kanal

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kopanje kanala za postavljanje kanalizacijskih cijevi razljutilo je jednog stanovnika Kaštela koji se upitao zašto se, kada se vec kopa, situacija ne iskoristi da bi se položile plinske cijevi, ali i instalacije za javnu rasvjetu.

"Ovo je cista glupost i bacanje novca, kopaju za kanalizaciju, a cijeli je Kaštel u mrklome mraku, nisu li se mogle postaviti žice i za nekoliko stupova javne rasvjete? Ocito da nikoga u Gradu zapravo ne zanima naša kvaliteta života, vec samo pokušavaju na nama svima zaraditi", požalio se ogorceni citatelj.

Od procelnika Damira Prhata doznajemo da je rijec o izvodenju pripremnih zemljanih radova za kanalizacijski prikljucak Povijesnog muzeja Istre, koji u potpunosti financira taj zahvat.

"Izgradnji ostalih instalacija mora prethoditi izrada odgovarajuce projektne dokumentacije, kao i ishodovanje dozvola, a mora biti planirana i programima nadležnih poduzeca. Za njihovo izvodenje potreban je pak osigurani novac", piše u Prhatovom odgovoru.

Dodaje da se pri postavljanju instalacija osim toga mora voditi racuna o razmaku izmedu pojedinih instalacija, ali i njihovoj kompatibilnosti pa, pojašnjava, nije moguce u isti kanal postaviti sve instalacije ni u slucaju da su za njihovo postavljanje ostvarene sve navedene pretpostavke.

Što se tice javne rasvjete na Kaštelu (Gradinski uspon, Ulica Castropola...), Prhat napominje da su tijekom 2007. sanirana rasvjetna mjesta, a štedne žarulje zamijenjene metal-halogenima buduci da daju adekvatnije bijelo svjetlo.

"Znamo da je potrebno povecati broj rasvjetnih tijela te ce se to nastojati uvrstiti u programe Grada za iducu godinu", veli Prhat.


Podijeli: Facebook Twiter