Prgomet: Na svinjokolji sam, ne sastajem se s Milanovićem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Ma kakav sastanak sa Zoranom Milanovićem!? Ja sam na svinjokolji u Slavoniji, točnije na Čvarkijadi u Čepinu, rekao je Drago Prgomet, šef buduće parlamentarne stranke Hrid, odgovarajući na upit portala Index je li za danas zakazan sastanak s predstavnicima koalicije Hrvatska raste i sa samim Milanovićem.

Naime, prema neslužbenim informacijama koje su objavljene u nekim medijima, Prgomet se trebao danas sastati s Milanovićem da bi dogovorio šest potpisa zastupnika Mosta SDP-ovoj koaliciji.

Nema razgovora dok Skupština ne donese odluku
- To je jedan od pritisaka ne samo na mene, nego i na članove Mosta u kojima se želimo prikazati kao nedemokratska stranka. O eventualnim razgovorima s lijevima i desnima odlučit će članovi stranke. Odluka će se donijeti na Skupštini. Prije toga nećemo sjedati ni s lijevima ni s desnima, kaže Prgomet.

Na pitanje kada će se održati Skupština stranke, Prgomet je odgovorio da će se to dogoditi neposredno prije sjednice Sabora, koja je zakazana za 3. prosinca.
- Ne znam što bih rekao na te priče da ću ja odvući šest članova Mosta. Pa kako bih ja to mogao? To su ljudi, izabrani zastupnici imaju svoje mišljenje, prosudbu. Sami će odlučivati o tome što će i kako raditi, kaže Prgomet koji i dalje očekuje poziv Boža Petrova na zasjedanje Mosta.

Očekujem ovaj vikend poziv Bože Petrova
- Naravno. Evo pregovori su gotovi, obavljene su konzultacije kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i očekujem da me Most pozove ovog vikenda na sastanak. Mislim da sada ne postoje apsolutno nikakve zapreke, rekao je na kraju Prgomet.
Podsjetimo, saborski zastupnik Drago Prgomet pozvan je na sastanak Nacionalnog vijeća Mosta. Vijest su prvo iz Mosta demantirali, no kasnije je ipak potvrđena. No, pojavila su se različita tumačenja kada bi Prgomet trebao doći.
- Nakon što se završe pregovori Prgomet bi trebao, ako želi, pred Nacionalnim vijećem objasniti svoje postupke, rekao je već prije Nikola Grmoja, član Nacionalnog vijeća Mosta za Indeks. (Portal Novilist.hr)

 


Podijeli: Facebook Twiter