Prgomet: Na mene nije raden nikakav pritisak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novo vrijeme, novi ljudi, moto je pod kojim se Drago Prgomet kandidira za zamjenika Milana Kujundžica koji je kandidat za predsjednika HDZ-a, a u srijedu se predstavio u Pazinu.- HDZ-u trebaju ljud

Novo vrijeme, novi ljudi, moto je pod kojim se Drago Prgomet kandidira za zamjenika Milana Kujundžica koji je kandidat za predsjednika HDZ-a, a u srijedu se predstavio u Pazinu.

- HDZ-u trebaju ljudi ciste prošlosti i cistih ruku, istice Prgomet. Na novinarsko pitanje kako namjerava demokratizirati stranku najavio je uvodenje novih nacela, a ono vrlo znacajno je nacelo "jedan covjek - jedan glas".

To omogucava svakom clanu HDZ-a neposredan izbor svojih predstavnika cime se izbjegava delegatski sistem koji je uvijek podložan manipulacijama i izbornom inžinjeringu. On i Kujunudžic predlažu izmjene statuta uz smanjenje uloge predsjednika i jacanja središnjeg odbora, što znaci i veci utjecaj lokalnih dužnosnika u donošenju odluka na nacionalnoj razini.

Smatra i da treba promijeniti nacin izbora kandidata za saborske zastupnike te onih za dužnosnike lokalnih vlasti. Novi unutarstranacki izbori bi po njemu trebali biti vec 2013. nakon lokalnih izbora.

- Na mene nije raden pritisak nikakve vrste. Ne treba iskljuciti mogucnost da je odredenog lobiranja koje nadilazi ono što zovemo  lobiranje bilo. Lokalni stranacki dužnosnici su uvijek zainteresirani zadržati svoje pozicije, veli Prgomet kojeg smo pitali za komentar Kujundžiceve izjave da su lokalni šerifi vršili pritisak na clanove HDZ-a.

Kaže da je on vodio pozitivnu kampanju, ali priznaje da je sigurno bilo neprimjerenih reakcija nekih protukandidata u medijima umjesto da je to ostalo unutar stranackih zidova.


Podijeli: Facebook Twiter