Prgić: Poreč obiluje primitivizmom zahvaljujući IDS-u

Dražen Prgić (D. ŠIŠOVIĆ)
Dražen Prgić (D. ŠIŠOVIĆ)

Nakon što je HDZ oblijepio Poreč s još jednom serijom plakata protiv IDS-a na kojem su ih prozvali za korupciju i kriminal, a zatim IDS reagirao nazvavši to primitivizmom, HDZ je odgovorio da u toj stranci nisu razumjeli simboliku tih plakata.

 -Slažemo se s tezom IDS-a da u Poreču nema mjesta za primitivizam, ali upravo su predsjednica IDS-a Sanja Oplanić i njena stranka učinili sve da u ovih 26 godina njihove neprekidne vladavine grad obiluje primitivizmom. To Oplanić pokušava sakriti i minorizirati napadom na legitimnu i legalnu akciju građanske kritike lošoj vlasti kojoj ona pripada. IDS-ova se vlast odlikuje korupcijom, kriminalom, klijentelizmom, lažnim obećanjima, sudskim nagodbama, malverzacijama zemljištem, prodajom u bescjenje zemljišnog bogatstva građana Istre kao da je njihova privatna imovina, pogodovanjem putem bagatelne nabave članovima predsjedništva IDS-a, pokrivanje gubitaka i netransparentnog te lošeg poslovanja prodajom gradske imovine, zapošljavanjem podobnih i loših kadrova na poslovima u gradskoj upravi, onemogućavanjem građanima pristup toj “izabranoj vlasti”, potom necivilizacijskim i nadasve nezakonitim ponašanjem članova IDS-a u Gradskom vijeću, poručio je predsjednik porečkog ogranka HDZ-a Dražen Prgić.

 Za Oplanić HDZ-ovi plakati su “sramotni” zato što iznose i javno prokazuju sve sramotne rabote lokalne IDS-ove vlasti.

-Pa nisu ljudi iz vrha porečkog HDZ-a potpisivali sudske nagodbe s Državnim odvjetništvom i priznali počinjenje kriminala, niti kao osuđene osobe za kriminal ne obnašaju visoke dužnosti. Nisu članovi HDZ-a na prošlim izborima skrivali istinu o svojoj kriminalnoj prošlosti i predstavljali se kao pošteni i ugledni građani, nego aktualni gradonačelnik i još poneki članovi IDS-a. Nije HDZ doveo Grad u stanje teške zaduženosti, niti je prekrajao prostorne planove u korist članova IDS-a, kao što nije 26 godina u svakoj izbornoj kampanji obećavao izgradnju nove škole kojoj temelji nikako da se ukažu. Za gospođu Oplanić to je negativna kampanja. Ne, to je iznošenje istine i ukazivanje građanima na činjenicu kakvu su vlast izabrali i da imaju mogućnost drugačijeg izbora, smatra Prgić.

Već kad IDS kaže da su HDZ-ovi plakati primitivizam, Prgić je podsjetio da je njega na sjednici Vijeća IDS-ov vijećnik uhvatio za vrat.

-To je civilizacijski doseg komunikacije IDS-a, uljuđenost i standard na koji su oni ponosni. Na razočaranje gospođe Oplanić, s kojom istinom se ona tek mora suočiti, građani Poreča ipak nisu tako ponosni kao ona i zadovoljni onime što je IDS učinio kroz ovu svoju četvrtstoljetnu vladavinu. Upravo na to ukazuju naši plakati, poručio je čelnik HDz-a. (T. KOCIJANČIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter