Prgić: Gradonačelnika Poreča prijavit ću za klevetu

Dražen Prgić i Robert Đaković (V. HABEREITER)
Dražen Prgić i Robert Đaković (V. HABEREITER)

Kriteriji za stvaranje liste za stanove u poticanoj stanogradnji, izjave gradonačelnika Edija Štifanića na sjednici Gradskog vijeća Poreča i prihvaćanje amandmana na proračun bile su teme konferencije za novinare koju su održali HDZ-ov gradski vijećnik Dražen Prgić i član predsjedništva porečke organizacije Robert Đaković.

Prgić smatra da je odluka o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za listu za POS stanove diskriminirajuća za građane Poreča. Obrazlaže to uvjetom da zainteresirani za kupnju stanova moraju u Poreču živjeti više od dvadeset godina, zatim činjenicom da se srednja stručna sprema - a takvih kandidata, smatra Prgić, ima najviše - najmanje boduje, kao i status hrvatskog branitelja.

- To znači da bi branitelj koji je primjerice bio u ratu od 1990. do 1995. po tom kriteriju dobio samo šest bodova. Neki od njih rekli su mi da uopće nisu iznenađeni ovakvim tretmanom u ovom pravilniku jer su već navikli da ih se konstantno marginalizira, istaknuo je Prgić. Dodao je da je za ovakvu odluku glasala ne samo IDS-ova većina u Gradskom vijeću, već i kompletna oporba osim njega.

Prgić se također osvrnuo na izjave gradonačelnika na sjednici Gradskog vijeća početkom prosinca, kada mu je uputio pitanje je li istina da je nečasno otpušten iz policije. To je prenijeto u svim relevantnim medijima, istaknuo je HDZ-ov gradski vijećnik. Smatra da mu je povrijeđeno dostojanstvo, ugled i čast, ističe da doživljava neugodnosti pa je podnio prijavu protiv gradonačelnika za klevetu i narušavanje ugleda.

- Nisam bio pripadnik djelatnog sastava policije da bi postojala i teoretska mogućnost da budem nečasno otpušten. Prije 17 godina u kraćem razdoblju časno sam bio pripadnik pričuvnog sastava 8. Policijske postaje Poreč, kada je odlukom Vlade raspušten kontingent pričuvne policije na državnoj razini pa sam s tisućama ostalih kolega i ja uredno demobiliziran, rekao je Prgić.

Đaković se osvrnuo na amandmane na gradski proračun i rekao da su prihvaćeni samo oni koji su u interesu pojedinaca.

- Zanimljivo je i tužno da su takozvani oporbeni amandmani nezavisne liste prihvaćeni. Time se zapravo pokušava zavarati javnosti da je suradnja IDS-a i njihovih pulena konstruktivna i demokratska. Kroz te amandmane se vidi da čak i oni kategoriziraju građane Poreča te selektivno biraju ljude kojima će pomoći, što je za nas u HDZ-u neprihvatljivo, zaključio je Đaković. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter