Preživio dva mjeseca zameten u autu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muškarac koji je dva mjeseca proveo zatrpan u autu pod snijegom na veoma niskim temperaturama, spašen je u subotu, priopcila je švedska policija.

"U petak smo obaviješteni da je jedna osoba pronadena u autu prekrivenom snijegom, duboko u šumi, kilometar i pol od glavne ceste", rekao je Ebbe Nyberg, policajac iz okruga Vaesterbottena na sjeveru zemlje.

Vozac motornih sanjki uocio je krov auta u snijegu na napuštenoj šumskoj stazi kraj grada Umeae. Kad je ocistio nešto snijega, vidio je da se u vozilu nešto mice i pozvao policiju.

Spasioci su u autu našli cetrdesetogodišnjaka u vreci za spavanje, "u veoma teškom stanju". Bio je gladan i nije mogao ni govoriti ni hodati.

Nyberg kaže kako nije poznato koliko je muškarac bio u autu, ali da se auto ondje našao "prije nego što je jesenas pao snijeg".

Vozac je hospitaliziran, a izjavio je kako nije jeo od prosinca. Preživio je jer je pio snijeg. Policija je procijenila daje na mjesto gdje je naden stigao otprilike u prosincu. Nedavno je ondje temperatura bila i -30. "Nevjerojatno je da je živ", rekao je Nyberg.


Podijeli: Facebook Twiter