Prezentacije i razgovori s autorima

Otrkiveni su prekrasni mozaici od crnih kockica (M. MIJOŠEK)
Otrkiveni su prekrasni mozaici od crnih kockica (M. MIJOŠEK)

U organizaciji Udruge Mirko Kovač, od 5. do 8. listopada u Rovinju će se održati četvrti po redu Dani Mirka Kovača. Četvrtak će dakle, biti u znaku svečanog otvaranja manifestacije, ali i razgovora s Damirom Ovčinom, dobitnikom Nagrade "Mirko Kovač" za roman. Razgovor s autorom zakazan je u 18 sati u prostoru Multimedijalnog centra, a vodit će ga Seid Serdarević i Slobodan Šnajder. U 20 sati u kazalištu Gandusio upriličit će se projekcija filma "Ne gledaj mi u pjat", razgovor s Hanom Jušić, dobitnicom Nagrade "Mirko Kovač" za mladog autora. Razgovor će voditi Bruno Kragić.

Drugi dan događanja i dana posvećenih velikom književniku Mirku Kovaču započinje u 12 sati okruglim stolom "Od književnog djela do scenarija", također u prostoru MMC-a. Na okruglom stolu sudjeluju Vladislava Gordić Petković, Veljko Bulajić, Miljenko Jergović, Ante Tomić, Borka Pavićević, a vodit će ga Nikica Gilić. S početkom u 17 sati, isti će prostor ugostiti Ivana Čolovića, dobitnika Nagrade "Mirko Kovač" za esej, s kojim će razgovarati Tomislav Brlek. Dan se završava u kazalištu Gandusio, u kojem će se upriličiti projekcija filma "Dobra žena", a bit će to i prigoda za razgovor s Mirjanom Karanović, velikom glumicom, a u konkretnom slučaju i scenaristicom filma. S Mirjanom Karanović razgovarat će Borka Pavičević.

Treći, ujedno i posljednji dan bit će u znaju okruglog stola u Multimedijalnom centru, koji započinje u 12 sati i na temu "Mirko Kovač kao scenarist". Sudjeluju Lordan Zafranović, Filip David, Branko Ivanda, Vlaho Bogišić i Andro Martinović, a vodi ga Bruno Kragić. U 19 sati u kazalištu Gandusio održat će se svečana dodjela nagrade "Mirko Kovač", kroz koju će publike voditi Vlaho Bogišić i Vojo Šiljak. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter