Prezentacija vina Capo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vina vinarije Capo – Malvazija, Pinot Sivi, Chardonnay i Muškat Žuti - predstavljena su u Mediterraneu, restoranu luksuznog rovinjskog hotela Monte Mulini gdje je, pred brojnim uzvanicima i gostima, glavni promotor vina bio Tony Cetinski.

Ideju da stvore svoja vina dobili su rovinjski glazbenik Mirko Cetinski i uspješni biznismen Danko Koncar sasvim slucajno za vrijeme jednog druženja. Buduci da su oba ljubitelji kvalitetne kapljice odlucili su se upustiti u avanturu, ali s ciljem da proizvedu vrhunsko vino kakvo i sami vole.



- Kvaliteta, kvaliteta i kvaliteta jedini su nam kriteriji. To je izazov i za naše enologe Elvisa Visintina i Marija Stavera, a da smo na dobrom putu pokazuju i nagrade na Vinistri, kazao je Mirko Cetinski.

Bila je to prilika da se vina kušaju u kombinaciji s jelima koje su osmislili u Mediterraneu za ovu priliku. Chardonnay sljubio s predjelom – jakobovim kapicama s kremom od articoka na posteljici od divljeg radica s prepelicjim jajima te ekstra djevicanskim maslinovim uljem. Malvazija se degustirala uz tempuru od kvarnerskih škampi posluženih uz prženu rikolu, jabuke brunnoise te hladan umak od šafrana, dok je pinot sivi bio poslužen uz poširani filet nordijskog bakalara s divljim komoracem uz terinu od poriluka i crnog tartufa i umakom od maslaca. Za desert se žuti muškat stopio s kolacem od kruške posluženog uz kremu od muškata.



Uz dobro vino i dobro jelo savršeno je legla i dobra glazba. Tony Cetinski je otpjevao nekoliko skladbi sa svojeg novog albuma «Da capo» koji bi trebao izici ovog mjeseca, a na kojem «eksperimentira» s klasicnim, odnosno opernim skladbama.


Podijeli: Facebook Twiter