Prezentacija radova polaznika

KUD Lino Mariani na pjevanoj misi u crkvi Majke Božje od Milosti u Šijani (M. ANGELINI)
KUD Lino Mariani na pjevanoj misi u crkvi Majke Božje od Milosti u Šijani (M. ANGELINI)

Završna javna prezentacija radova polaznika međunarodne ljetne škole arhitekture koja se u Grožnjanu održava u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži i zagrebačkog ureda Penezic & Rogina arhitekti, održat će se danas u 18 sati u Gradskoj loži Grožnjana. U radu radionice koja je otvorena 29. srpnja, a završava danas, sudjeluje 14 studenata iz Europe i Azije.

- Multimedijalno-arhitektonska radionica u Grožnjanu održava se od 2004. godine, što ovogodišnji simpozij čini 13. susretom mladih studenata arhitekture iz čitavog svijeta. Voditelji radionice su Takaharu i Yui Tezuka (Tezuka Architects, Tokyo), u suradnji s Vinkom Penezićem i Krešimirom Roginom. Kroz niz predavanja, terenskih istraživanja i grupnih radionica, polaznici ove godine obrađuju temu "Začini u arhitekturi", u svrhu otkrivanja arhitektonskih specifičnosti grada Grožnjana, ističu organizatori.

Prema riječima Takaharu Tezuke, cilj radionice je bio tražiti filozofijsku pozadinu iza same arhitekture, jer ona ne postoji samo u fizičkom obliku. Ovogodišnja tema promišljala je utjecaj začina na oblikovanje čovjeka i njegovog prostora kroz povijest – stvarane su trgovačke rute, nastajali su gradovi, sela, no iako zauzimaju bitno mjesto u našoj civilizaciji i ne možemo zamisliti život bez njih, začin ipak nije neophodan za održavanje ljudskog života. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter