Prezentacija novog obaveznog sustava za iznajmljivače

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Prezentacija informacijskog sustava „eVisitor“ za prijavu i odjavu turista korisnicima, odnosno iznajmljivačima Turistička zajednica Fažane predstavit će u ponedjeljak i utorak u Multimedijalnom centru u Fažani s početkom u 18 sati.

U ponedjeljak, 21. prosinca, održat će se prezentacija za iznajmljivače čija prezimena počinju slovima od A - L, a u utorak, 22. prosinca za iznajmljivače čija prezimena počinju slovima LJ – Ž.

Obavezni rok početka primjene novog sustava za sve vlasnike smještajnih objekata je 1. siječnja 2016., kada se ukida dosadašnji način prijave turista. Da bi korisnici mogli koristiti sustav, potrebno je da osobno dođu u Turističku zajednicu i dobiju lozinku, korisnički broj te TAN listu. Potrebna je i osobna iskaznica koja se mora skenirati u sustav.

Jedinstven online informacijski sustav „eVisitor“ Hrvatska turistička zajednica izradila je ove godine, a povezuje sve turističke zajednice u Hrvatskoj s pružateljima usluga u smještajnim kapacitetima, HTZ-om, ministarstvima turizma, uprave, unutarnjih poslova, Carinskom upravom i inspekcijom, Državnim zavodom za statistiku i ostalim sudionicima. Sustav omogućuje dnevni uvid u stanje turističkog prometa, ažurnu bazu podataka te kontrolu naplate boravišne pristojbe.

Prijava turista vezana je uz smještajni objekata u kojem borave turisti. Budući da svaki objekt mora biti evidentiran u sustavu eVisitor te je i obaveza turističke zajednice da unese podatke o njemu na bazi skeniranog Rješenja o kategorizaciji. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter