Prevrnuo se kamion s 15 tona metalnog otpada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozac kamiona 49-godišnji Z. F. iz Cakovca lakše je ozlijeden u prometnoj nesreci na petlji Kanfanar u petak oko 15 sati kada se s kamionom s prikolicom poduzeca Jadan Metal prevrnuo na bok. Nakon pružene pomoci u pulskoj Opcoj bolnici pušten je kuci.

Ta je dionica Ipsilona za sav promet bila zatvorena do 20 sati u petak radi ocevida i cišcenja kolnickih traka. Vozac kamiona je, vozeci upravljajuci iz smjera Žminja prema Puli, zbog neprilagodene brzine izgubio nadzor nad upravljacem kamiona i u dugom se desnom zavoju kod petlje Kanfanar prevrnuo na lijevi bok kamiona te bocno nastavio kliziti po kolniku pritom oštetivši asfaltnu podlogu, dvostruku ogradu te rubnjake.

Kamion je prevozio oko 15 tona metalnog otpada koji se rasuo na sve cetiri prometne trake. Na mjesto nesrece upucena su cetiri vatrogasna vozila iz Pule i Rovinja te policija.

Ocevidom je utvrdeno da vozac nije bio pod utjecajem alkohola, a protiv njega slijede odgovarajuci optužni prijedlozi zbog pocinjenog prometnog prekršaja.

Kamion i prikolica su u nesreci gotovo potpuno razbijeni. Oko petnaest djelatnika Bina-Istre reguliralo je promet dok cesta nije pocišcena. (M. SARDELIN, snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter