Prevrnuo se hrvatski bob

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski bob cetverosjed imat ce u utorak prvi službeni trening na olimpijskoj bob stazi u Whistler Sliding Centeru. Organizatori su nekolicini reprezentacija dopustili dodatne, neslužbene treninge, a medu njima je bio i hrvatski bob.

"Spustili smo se par puta, a na današnjem trecem neslužbenom treningu smo se prevrnuli na kobnom 13. zavoju pri brzini od 147 km/h. Natuceni smo, ali na srecu nema ozbiljnijih ozljeda. Nakon što se iza nas prevrnula i Latvija 1, organizator je uz konzultacije sudaca odlucio prekinuti trening tako da se osam timova nije spustilo", rekao je Ivan Šola, predsjednik Hrvatskog bob i skeleton saveza.

Prilikom prevrtanja iskrivila se prednja upravljacka osovina, a tijekom dana naši ce pokušati riješiti taj problem. Ivan Šola rekao je kako ce organizatori morati nešto poduzeti jer "ova staza nije za cetverosjed vec za dvosjed".

"Tijekom ponedjeljka organizatori su poceli brusiti lukove u ledu da bi poništili sile koje destabiliziraju bob. Naime, u 13. zavoju bob se penje prema gore umjesto da ide prema dolje", rekao je Šola.H


Podijeli: Facebook Twiter