Prevrnula se cisterna kod Roca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas oko 13 sati, na državnoj cesti izmedu Roca i Bršcaka, prevrnula se plinska cisterna firme Štemberger. Upravljajuci kamionom marke Iveco rijeckih registarskih oznaka RI 2222- LV, vozac se kretao iz smjera Buzeta prema Rijeci i na laganoj je uzbrdici prije Bršcaka, na mokrom i neravnom asfaltu te po jakom vjetru i kiši, izgubio kontrolu nad vozilom uslijed cega je došlo do prevrtanja cisterne.

Na teren su odmah izašla tri vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Buzet sa navalnim i zapovjednim vozilom. Dolaskom na lice mjesta utvrdili su da je cisterna zapremine od oko 25 kubika prazna, ali da je u njoj plinska faza od 1,5 bara, izjavio je zapovjednik JVP-a Damir Fabijancic. Pregledom svih ventila i cisterne uz pomoc vozaca, koji je na srecu prošao bez tjelesnih ozljeda, utvrdili su da plin ne izlazi. Daljnju sanaciju preuzet ce prijevoznicka firma koja ce pretociti plin ili pak cisternu dignuti prikolicom, maknuti sa ceste te osigurati. Vatrogasci su do daljnjeg ostali na mjestu nesrece radi osiguranja cisterne, odnosno da ne bi došlo do naknadnog zapaljenja instalacija ili istjecanja plina.

Ocevid su obavili djelatnici Policijske postaje Buzet. Ujedno su preusmjeravali promet koji se odvijao zaobilazno preko Huma.


Podijeli: Facebook Twiter