Previše propusnica za Castropolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako riješiti problem prometa u ulici Castropola bila je tema javne tribine održane u prostorijama Mjesnog odbora Stari Grad u organizaciji Istarskog socijaldemokratskog foruma (ISDF). Tribini su se osim stanovnika ulice odazvali celnik pulske Ladonje i ugledni arhitekt Bruno Nefat, gradski vijecnik IDS-a Ivan Udovic, predsjednica MO Stari Grad Sonja Fable, a uz Franu Milata, predsjednika pulskog ISDF-a, moderator tribine bio je Veljko Zenzerovic.

Iznesena su razna mišljenja o tome kako riješiti problem prometa ulicom starogradske jezgre na Kaštelu, u kojoj se nalaze brojne institucije, a koji je nastao zatvaranjem izlaza na Giardine, no konacni zakljucak prisutnih bio je da svako predloženo rješenje ima manu.

Stoga je problem ostavljen za daljnja razmatranja, a jedini zakljucak je da se inicira revizija propusnica za koje se smatra da ih posjeduju oni koji ne bi trebali. Na tribini je ucvršcen stav da se one dozvole iskljucivo stanarima ulice, ali ne i zaposlenima u starogradskoj jezgri.



Izmedu ponudenih rješenja za Castropolu najgorim je ocjenjen proboj Castropole izmedu Arheološkog muzeja i Malog rimskog kazalište, kako zbog nalazišta tako i skupoce projekta. Vracanje proboja na Giardine upitno je zbog mogucnosti ukidanja prometovanja centrom Pule, te zbog teške izvedbe. Trece rješenje, potpuno zatvaranje Castropole za promet, ima svoje oponente, dok je solucija svojevrsnog mosta ostala kao rješenje spuštanja na Giardine.

Zakljucci s tribine predložit ce se Mjesnom odboru Stari Grad, koji bi ih onda poslao gradskoj upravi.


Podijeli: Facebook Twiter