Previše papira za "socijalni" ribolov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U saborskoj raspravi o izvješcu o švedskom predsjedanju EU-om u ime Kluba zastupnika SDP-a govorila je Tanja Vrbat iz Umaga. Vrbat je istaknula da je "najpozitivnija cinjenica odvajanje pristupnih pregovora od granicnog spora sa Slovenijom, što je na kraju rezultiralo potpisivanjem Sporazuma o arbitraži 4. studenog 2009. te ratifikacijom tog sporazuma u Hrvatskom saboru 20. studenog 2009.".

SDP-ova zastupnica diskutirala je na sjednici Sabora i o prijedlogu Zakona o morskom ribarstvu.

- Prije svega, rekla bih da je uvodenje malog obalnog ribolova kao ribolova sui generis, izmedu sportskog i gospodarskog, neka vrsta socijalnog ribolova. Medutim, smatram da je krajnje sporno što ce odobrenje za takvu vrstu ribolova moci dobiti samo osobe s navršenih 60 godina života, naglasila je Vrbat.

- Ako imamo umirovljenika koji se bavi ribolovom i prodaje ulov na za to predvidenim mjestima krajnjim korisnicima ne bi li popravio svoj kucni proracun, i kad uzmemo da on za to mora imati odobrenje, pa koliki su troškovi izdavanja odobrenja, polaganja ispita i kakve to izvještaje svaka dva mjeseca mora slati i kome!? Smatram da je to neprovediv i krajnje birokratiziran postupak, objasnila je zastupnica.


Podijeli: Facebook Twiter