Preventivni servis za 7.325 toyota

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Toyota je pokrenula preventivnu servisnu akciju papucice gasa za 7.325 vozila u Hrvatskoj, ciji ce vlasnici biti obaviješteni pismenim putem da dodu do najbližeg ovlaštenog Toyota servisa, priopceno je iz tvrtke Toyota Croatia.

Toyota je za svojih osam modela vozila pokrenula preventivnu servisnu akciju papucice gasa jer je moguce da, u iznimno rijetkim slucajevima, njezina funkcija bude ugrožena, priopcili su iz te tvrtke napominjuci da u Hrvatskoj do sada nije poznat niti jedan takav slucaj.

Detaljnom analizom došli su do tocne brojke vozila u Hrvatskoj koja su ukljucena u ovu preventivnu servisnu akciju. Rijec je o 7.325 vozila, ciji ce vlasnici biti pozvani do najbližeg ovlaštenog Toyota servisa kako bi se o trošku Toyote dodatno ojacao mehanizam papucice gasa.

Prve kolicine potrebnih dijelova ocekuju u ovlaštenim servisima u Hrvatskoj od 15. veljace 2010. nakon što je Toyota potvrdila konacno rješenje za sve modele koji su ukljuceni u preventivnu servisnu akciju u Europi. Na postojeci sklop mehanizma papucice gasa bit cepostavljena strojno rezana celicna plocica kao ojacanje koje ce smanjiti naprezanje površina dijelova u dodiru. Postavljanjem ojacanja bit ce smanjeno trenje cime ce se izbjeci mogucnost otežanog hoda papucice gasa.


Podijeli: Facebook Twiter