Prevario poduzece za 61 tisucu kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Provedenim kriminalistickim istraživanjem nad 38-godišnjim A. B. iz Pule pulska policija je utvrdila sumnju da je pocinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju u kolovozu 2008. godine.

Utvrdeno je da je 38-godišnjak kao predstavnik sportske udruge Body Building iz Pule krajem kolovoza od trgovackog društva Novi zvuk iz Siska narucio usluge u vrijednosti od 61 tisuce kuna. Puljanin je za postavljanje ozvucenja, rasvjete i aluminijske konstrukcije poduzecu Novi zvuk predocio i avansno platio 35 tisuca kuna uplatnicom koju je nakon obavljenog posla postavljanja opreme jednostavno povukao i poništio placanje, cime ih je oštetio za 61 tisucu kuna. Protiv 38-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave.

Neslužbeno doznajemo da se radi o Amiru Bešicu i o organizaciji Colosseum sport festivala u pulskoj Areni od 29. do 31. kolovoza 2008. godine. Pompozno reklamirana manifestacija glasila je kao humanitarno-sportski spektakl gdje su sudjelovale zvijezde bodybuildinga, ultimate fighta i K-1, a prihod je trebao biti namijenjen pulskom Down sindrom centru i Sveucilištu Jurja Dobrile u Puli.

Manifestaciju, koja je okarakterizirana kao fijasko godine, organizirao je pulski body building klub Olimpia pod vodstvom bivšeg prvaka Balkana u bodybuildingu Amira Bešica. Buduci se radilo o humanitarnoj manifestaciji najam Arene od 30 tisuca kuna nije naplacen, ali je organizator bio dužan podmiriti troškove same manifestacije, što nije. Tada smo i od bildera koji su nastupali na trodnevnoj manifestaciji dobili i e-mail u kojem tvrde da ni jedan body builder i sudac nije dobio obecani novac.

Poznati pulski boksac i prvak Stipe Drviš je za naš list nakon manifestacije izjavio "Žao mi je što je sve tako završilo jer je to trebao biti jedan važan sportski dogadaj za Pulu i sve njene gradane". Drviš tada dodaje da nece tužiti Bešica te da se nada da ce im isplatiti obecani novac.

Drviš nam je potvrdio da ni nakon više od dvije godine taj novac njemu i borcima još nije placen. Kazao je takoder da je onda iz svog džepa platio neke borce upravo radi svog obraza prema ljudima.


Podijeli: Facebook Twiter