Prevarili prijatelje pa pobjegli, jamci još otplacuju dugove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na po pet godina zatvora nepravomocno su na Opcinskom sudu u Puli osudeni supružnici Sanja (42) i Igor Vuckovic (39) iz Pule zbog prevare sugradana, odnosno svojih prijatelja i poznanika, koje su navukli da za njih podižu kredite u više banaka, ili im budu jamci, a potom, s podnošenjem prvih kaznenih prijava netragom nestali ne samo iz grada, vec i države.

Istom presudom supružnicima se oduzima 110.000 eura i 235.000 kuna protupravno stecene imovinske koristi, a na te ce se iznose zaracunati i zakonske kamate. Sutkinja Vera Glasnovic Gjoni, koja je donijela ovu presudu, supružnicima je odredila pritvor te za njima raspisala medunarodnu tjeralicu.

U presudi je navedeno da su supružnici u samo cetiri godine uspjeli ostvariti vrlo veliku imovinsku korist realizacijom cak 24 kredita. No kazneni progon za veci broj kredita ostvarenih od 1998. do 2002. obustavljen je zbog zastare, a ostala su ona kaznena djela koja su pocinjena 2002. i 2003. te je sud smatrao da je rijec o jednom produljenom kaznenom djelu prijevare.

Supružnici Vuckovic su tako osudeni za ukupno 13 kreditnih aranžmana kojima je ošteceno petnaest osoba koje su ili podizale kredit na svoje ime, a za njih, ili su pak bile jamci na koje je na koncu pao sav teret otplate jer Vuckovici nisu uopce otplacivali rate kredita koji su podizani u rijeckoj poslovnici PBZ-a, pulskim poslovnicama Zagrebacke banke, Hypo Alpe Adria banke, Istarske kreditne banke Umag, Raiffeisen banke... (M. KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.

 


Podijeli: Facebook Twiter