Prevareni za marihuanu pa lažno prijavili razbojstvo

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Dvojica muškarca iz Labina u dobi od 29 i 27 godina zaradila su kaznene prijave radi lažnog prijavljivanja razbojstva, a 31-godišnjak je zbog prijevare priveden pritvorskom nadzorniku PU istarske. Naime, pulska policija je provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 29-godišnjakom i 27-godišnjakom, utvrdila sumnju da su u srijedu oko 19 sati prijavili da su ih ispred pulske Arene napale dvije nepoznate muške osobe i uz prijetnju pištoljem oduzele novac.

Policija je daljnjim istraživanjem utvrdila da se uopće tako nije dogodilo, već da je dvojac dogovorio kupovinu marihuane od 31-godišnjaka iz Vodnjana. Iako su 31-godišnjaku predali novac na dogovorenom mjestu i u dogovoreno vrijeme, "prodavač" nije imao drogu kod sebe, već im je kazao da će im je ubrzo donijeti. Budući da to nije učinio, dvojac iz Labina je policiji prijavio razbojstvo.

Protiv 29-godišnjaka i 27-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, dok je 31-godišnjak u večernjim satima u četvrtak priveden. Zbog sumnje da je zajedno s 31-godišnjakom počinio kazneno djelo prijevare, policijski službenici tragaju za još jednom osobom. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter