Prevarantu iz golfa 8 mjeseci zbog krađe naočala

O ishodu drugostupanjske presude ovisi hoće li Tomislav Dujmović završiti u zatvoru (Milivoj MIJOŠEK/Arhiva)
O ishodu drugostupanjske presude ovisi hoće li Tomislav Dujmović završiti u zatvoru (Milivoj MIJOŠEK/Arhiva)

Tomislav Dujmović (34) zvani Dujma iz Velikog Trgovišća koji je harao istarskim, ali i drugim cestama po Hrvatskoj varajući naivne vozačice, a kojeg je prije više od godinu dana razotkrio upravo Glas Istre, mogao bi konačno završiti iza rešetaka. Nažalost, ne zbog više od 60 prijevara (po našoj evidenciji, op. a.) u kojima bi svaki put "zaradio" par stotina kuna, već zbog krađe u optici Ghetaldus u Vrsaru još u studenom 2010. godine. Za to je na pazinskom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na bezuvjetnih osam mjeseci zatvora.

Sud ga je proglasio krivim da je 5. studenoga 2010. godine oko 4.20 sati provalio u optiku Ghetaldus u Vrsaru, na Obali maršala Tita, iz koje je ukrao 81 komad raznih sunčanih i dioptrijskih naočala te drugih robnih artikala vrijednih oko 35 tisuća kuna. Pored toga, Dujmović mora oštećenoj trgovini isplatiti štetu, i to s pripadajućom kamatom. Dujmović je bio na objavi presude, a njegov odvjetnik Goran Gatara iz Rijeke najavio je da će se na nju žaliti.

Podsjetimo da je Glas Istre u rujnu prošle godine, zahvaljujući dojavi jedne savjesne građanke, započeo istraživati priču oko fantomskog vozača golfa cabrio krapinskih oznaka koji prepada vozačice tako da vozi za njima, zaustavlja ih i tvrdi da su mu oštetile automobil. U priču je bio toliko dobro ufuran da su mu nesretne žene odmah povjerovale i na ruke isplaćivale iznose do tisuću kuna, nedovoljno za službeni, a dovoljno za privatni progon-tužbom.

Međutim, nijedna se vozačica (a bilo je među njima i muškaraca) nije u to htjela upuštati, iako smo na koncu okupili pozamašan broj prevarenih, a čak su nam se i mjesecima nakon toga javljale prevarene vozačice i vozači. Njegov je pohod trajao od 2010. godine, a osim po Istri harao je Zagrebom, Dalmacijom… Iako smo imali čvrst dokaz da je nekoliko vozačica prevareno za više od tisuću kuna, iako smo s njima i stupili u kontakt ne bi li ga prijavile, žene to nikad nisu, nažalost, učinile. (Mateo SARDELIN i Srećko PERŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter