Prevaranticu iz Višnjana policija nakon 4 godine uhitila u Rijeci

Tanja Kovačić
Tanja Kovačić

Gotovo četiri godine nakon što je protiv nje izdana tjeralica zbog prijevare, u Rijeci je početkom studenoga uhićena Tanja Kovačić (38) iz Višnjana i privedena u pulski pritvor, gdje će čekati početak suđenja u više predmeta na pazinskom sudu.

Prema neslužbenim informacijama, Tanju Kovačić uhitili su 5. studenoga oko 8 sati u Ulici Školjić u Rijeci riječki policajci Odjela za ciljane potrage. O akciji uhićenja, iz PU primorsko-goranske, radi zaštite osobnih podataka pojedinih osoba, nisu htjeli reći detalje, a istarska policija s uhićenjem nije imala ništa.

Podsjetimo da je Tanja Kovačić na stranicama gotovo svih medija u Hrvatskoj završila u veljači 2008. godine, kada je policija došla u porečku poslovnicu Hrvatske poštanske banke i uhitila nju te njezinu sestru Sanju Kovačić i njihovog rođaka Marka Bartolića. No, njih dvoje je odvjetništvo teretilo zbog sprječavanja dokazivanja, a postupak se protiv njih, zbog Tanjinog bijega, odvojio i posebno sudio. Kovačić se tereti za kaznena djela krivotvorenja isprava i prijevare u više desetaka slučajeva kojih je prema optužnicama počinila od 2005. do veljače 2008. godine, a oštetila je veći broj osoba za iznos veći od pet milijuna kuna.

Tereti je se da je s ciljem uzimanja novca krivotvorila dokumente i obećavala im da će njihova "ulaganja" oploditi putem investicijskih fondova prinosima od čak 200 posto. Pojedinačni iznosi koje je uspjela iskamčiti su od najmanje 28 tisuća kuna do vrtoglavih 1,4 milijuna kuna. Od početka afere i uhićenja oštećenici do danas nisu dobili nikakvu zadovoljštinu, niti povrat novca niti sudsku presudu. Mnogi su uvjereni da je Tanji Kovačić netko pomagao u bijegu, odnosno kočio organe reda u obavljanju svog posla. (Mateo SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter